Το υπουργείο Οικονομίας «καρφώνει» με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα που έχει ανακύψει με τα διόδια και την ελεύθερη διέλευση των πολιτών.

Όπως αναφέρεται, το υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 αιτήθηκε τη διαμεσολάβηση του του υπουργείου Οικονομίας, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

«Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγές από το υπουργείο Υποδομών έλεγαν ότι την περασμένη Πέμπτη έλαβαν αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικών να μεσολαβήσουν στους παραχωρησιούχους προκειμένου να ανοίξουν οι μπάρες την Κυριακή των εκλογών. «Εμείς διαβιβάσαμε το αίτημα αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση», λένε.

Από την πλευρά τους οι παραχωρησιούχοι διαρρέουν ότι ανέφεραν στο Υποδομών πώς πρέπει να τους δοθεί ρητή εντολή για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια –και να αναλάβει το δημόσιο το κόστος- αφού από τις συμβάσεις δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Και αυτοί από την πλευρά τους λένε ότι μετά από αυτό δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί των διοδίων ήταν ανοιχτοί για τους οδηγούς που πήγαν να ψηφίσουν στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Και το ίδιο συνέβη και την Κυριακή στούς σταθμούς διοδίων στην Αττική Οδό.

Νωρίτερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος αναφέρθηκε στο θέμα αυτό τονίζοντας ότι επικοινώνησε με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ζητώντας να τηρηθεί η δέσμευση για ανοικτά διόδια για όσους ταξιδεύουν στις εθνικές οδούς, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση ψηφοφόρων.