Στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πατρών οδηγήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο 15χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου, τον οποίο φέρεται ότι πυροβόλησε χθες το απόγευμα με κυνηγετική καραμπίνα στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου στην Κάτω Αχαΐα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, ο συνήγορος του 15χρονου ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και έτσι ο ανήλικος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο 15χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια μαζί με την 42χρονη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Στην συνέχεια η 42χρονη αφέθηκε ελεύθερη, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το αδίκημα το οποίο κατηγορείται.

Στο μεταξύ η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια, για την προσαγωγή μητέρας και γιου, υπό το φόβο να υπάρξει κάποιοι απρόοπτο. Ειδικότερα, τόσο ο 15χρονος όσο και η 42χρονη φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ γύρω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας υπήρχαν παντού αστυνομικοί.

Σε προσωπικές διαφορές οφείλεται από τις μέχρι τώρα έρευνες η τραγωδία στην Κάτω Αχαϊα, όπου 15χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο 17χρονο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δυο ανήλικους, φέρεται ότι ήταν η προσπάθεια του 15χρονου να προσεγγίσει την αδελφή του θύματος. Η προσπάθεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του 17χρονου και τον τελευταίο καιρό συχνοί ήταν οι διαπληκτισμοί μεταξύ τους.

Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ,ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των μαθητών αφορούσε πειράγματα και χλευασμούς σε βάρος του 15χρονου λόγω ιδιαιτερότητας που είχε ,σύμφωνα με πληροφορίες, με την ομιλία του.

Η εκδοχή αυτή ανατράπηκε από τις καταθέσεις και οι Αρχές θεωρούν ότι κίνητρο της συμπλοκής με την μοιραία κατάληξη για τον 17χρονο, ήταν προσωπικές διαφορές.

Ο 15χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στην Κάτω Αχαΐα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, συνελήφθη και η 42χρονη μητέρα του δράστη για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Αναζητούνται ο 42χρονος πατέρας του και ο 39χρονος θείος του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, πλημμελούς φύλαξης και κατοχής, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, κυνηγετικού όπλου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 17χρονο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, όταν συνεπλάκη με τον 15χρονο και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τον χτύπησε.

Οργισμένος ο 15χρονος πήγε στο σπίτι του θείου του ,άρπαξε το κυνηγετικό όπλο και με το αυτοκίνητο του θείου του επέστρεψε έξω από το σχολικό συγκρότημα στην Κάτω Αχαϊα. Εστρεψε το όπλο εναντίον του 17χρονου και τον πυροβόλησε στην θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Αιμόφυρτος ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Παναγιά η Βοήθεια» ,όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Το κυνηγετικό όπλο ήταν του πατέρα του 15χρονου ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, και η άδεια κατοχής είχε λήξει πρόσφατα.