Μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια, όπου η μεγίστη θα φτάσει τους 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, θα σημειώσει η θερμοκρασία την Κυριακή. Από τη Δευτέρα, όμως, ο υδράργυρος θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.

Η ζέστη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και την Κυριακή, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37-38 στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 36 βαθμούς στο Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες στα ορεινά το απόγευμα και από το βράδυ στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη και Τετάρτη. Στα βόρεια προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει παρόμοιο έως το τέλος της εβδομάδας.