Επίσπευση των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ζητάει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με στόχο να καλυφθούν εγκαίρως τα κενά στα σχολεία.

Με επιστολή του προςτην Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου – Δημάκου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τονίζει πως «το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς κάλυψη των κενών που υφίστανται σε πλήθος σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια, έχει αναχθεί σε μείζον και χρήζον άμεσης και επείγουσας διευθέτησης».

Ο κ.Πατούλης αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των κενών θέσεων πανελλαδικά, ανέρχεται στις 25.000 περίπου. Απ’ αυτές λέει, θα καλυφθούν τελικά 3.000 μέσω κρατικού προϋπολογισμού και 12.000 μέσω ΕΣΠΑ. Ωστόσο, τονίζει, θα εκκρεμεί πάλι «η κάλυψη 10.000 ακόμη θέσεων, αριθμού διόλου αμελητέου» ενώ και οι άλλες 15.000 θέσεις θα καλυφθούν « μέσω μίας διαδικασίας χρονοβόρας».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί την υπουργό να μεριμνήσει «για την κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των κενών θέσεων, ήδη από την πρώτη φάση των προσλήψεων, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην αντιμετώπισητου προβλήματος στις περισσότερο ευάλωτες νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές».