Τρεις αλλοδαπούς διακινητές συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης οι λιμενικοί στην Ικαρία. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, περιπολικό σκάφος τούς εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μαγγανίτη να αποβιβάζουν με βοηθητικό σκάφος από ιστιοφόρο 73 παράτυπους μετανάστες-πρόσφυγες.

Στην Ψέριμο, επίσης την Τρίτη, 39 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε δύσβατη βραχώδη περιοχή βορειοανατολικά του νησιού. Λίγη ώρα αργότερα, με τη συνδρομή ιδιωτικού ταχύπλοου, ακινητοποιήθηκε το ταχύπλοο που τους είχε αποβιβάσει και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ως οι διακινητές.

Στη Ρόδο, ένας διακινητής και 114 αλλοδαποί χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε ιστιοφόρο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Στεγνών. Οδηγήθηκε στη νέα Μαρίνα Ρόδου, όπου οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ, σε 1.058 ανήλθαν κατά το τελευταίο 24ωρο οι διασωθέντες από το Λιμενικό παράτυποι μετανάστες, που σε 28 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Αγίου Ευστρατίου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.