Ενα νεογέννητο βρέφος, σήμερα 12 ημερών, επιχείρησαν να υιοθετήσουν παράνομα ένας 45χρονος Ελληνας και μία 38χρονη Βουλγάρα, που συνελήφθησαν στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου.

Συνελήφθησαν ως συνεργοί-διαμεσολαβητές και δύο Ελληνες, ηλικίας 47 και 23 ετών, ενώ αναζητείται η βιολογική μητέρα του μωρού.

Οπως προέκυψε, το ζευγάρι τον περασμένο Ιούνιο εντόπισε στη Βουλγαρία 18χρονη έγκυο, υπήκοο Βουλγαρίας, και συμφώνησε μαζί της να τους παραδώσει το βρέφος αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι 1.500 ευρώ.

Στις 20 Αυγούστου η 18χρονη, συνοδευόμενη από τους δύο συλληφθέντες μεσολαβητές, μετέβη σε μαιευτήριο της Αττικής όπου και γέννησε, δηλώνοντας ως δικά της τα στοιχεία ταυτότητας της 38χρονης συλληφθείσας.

Μία εβδομάδα μετά, οι δύο μεσολαβητές πήγαν εκ νέου στο μαιευτήριο, προκειμένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση γέννησης του νεογνού, ώστε στη συνέχεια να δηλωθεί η γέννησή του στο αρμόδιο ληξιαρχείο. Εκεί προσκόμισαν φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων των φερομένων ως γονέων, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως μητέρα όπως εικονιζόταν στη φωτογραφία της ταυτότητας δεν ταυτιζόταν με τη βιολογική μητέρα.

Ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 47χρονου στο Μενίδι, οι αστυνομικοί βρήκαν τους δύο συλληφθέντες συνεργούς και το βρέφος, το οποίο μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων.

Με τη βάρος τους δικογραφία, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.