Για αποδοχή και διάθεση κλεμμένων κοσμημάτων καθώς και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ένας 53χρονος έμπορος κοσμημάτων.

Προηγήθηκε καταγγελία από 47χρονο, επίσης έμπορο κοσμημάτων, ο οποίος στις 21 Αυγούστου εντόπισε να εκτίθενται σε κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνομέρος των κοσμημάτων που είχαν κλαπεί στις 10 Οκτωβρίου 2014 από το αυτοκίνητό του στην Αθήνα.

Μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, συνελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, προέκυψε ότι το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο στο Ρέθυμνο προμήθευε με κλεμμένα κοσμήματαο 53χρονος συλληφθείς.

Σε έρευνες στο σπίτι και στην επιχείρησή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον 47χρονο ως μέρος των κοσμημάτων που του είχαν αφαιρεθεί.

Επιπλέον, στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε χασίς βάρους 42,2 γραμμαρίων.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.