Πολεμικό υλικό και αντικείμενα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας των ελληνιστικών και κλασσικών χρόνων και της εποχής του σιδήρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ακατοίκητο σπίτι στην Πτολεμαΐδα, το οποίο χρησιμοποιούσε 57χρονος για να αποθηκεύει το παράνομο υλικό.

Ο 57χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, εκρηκτικών και αρχαιοτήτων.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έγινε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού σε ακατοίκητο σπίτι στην Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 ακέραιοι πήλινοι κάνθαροι, με γραπτή διακόσμηση τύπου «Δυτικής κλιτύος»,

-1 ακέραιος πήλινος ερυθρόμορφος κρατήρας,

-2 ακέραια πήλινα μονόμυξα λυχνάρια,

-1 άωτο σκυφίδιο,

-2 τμήματα μεταλλικού (μολύβδινου) αγγείου,

-1 ακέραιο ασημένιο στρεπτό βραχιόλι και

-1 ακέραια χάλκινη οκτώσχημη πόρπη.

Κατασχέθηκε ακόμα και ένα οπλοστάσιο το οποίο αποτελείτο από: 12 οπλοβομβίδες,

5 πολεμικά τυφέκια,1 υποπολυβόλο, 2 περίστροφα, 31 επιθετικές χειροβομβίδες,

32 αμυντικές χειροβομβίδες,37 χειροβομβίδες άλλων τύπων,62.434 φυσίγγια διαφόρων τύπων, διάφορες μεταλλικές συσκευασίες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ,

41 μεταλλικά κουτιά με πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών στρατιωτικού υλικού καθώς και φωτοβολίδες .

Το πολεμικό υλικό που κατασχέθηκε παραδόθηκε προς φύλαξη στην αρμόδια στρατιωτική Μονάδα, ενώ τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.