Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι ανάμεσα στους οικισμούς Άνω Συχαινά και Βούντενη στην Αχαΐα.

Η πυρκαγιά βρέθηκε πολύ κοντά -μόλις δύο χιλιόμετρα- από την πόλη της Πάτρας και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώθηκε το μέτωπο της φωτιάς, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση και απειλεί, στην περίμετρό της, κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρέθηκε εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο πυροσβέστες, ενώ το όχημα κάηκε ολοσχερώς.

Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον πρώτο τραυματία ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης.

Λόγω της φωτιάς, αλλά και του καπνού που κάλυψε μεγάλο μέρος της Πάτρας έκλεισε τμήμα της περιμετρικής οδού της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν από την πόλη της Πάτρας προς τις εθνικές οδούς Πατρών-Κορίνθου και Πατρών-Πύργου.

Μάχη να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 23 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συντρέχουν τρεις υδροφόρες δήμων και κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο Εricsson και τέσσερα καναντέρ.

Φωτιά στον Αγιο Νικόλαο Φωκίδος

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον Αγιο Νικόλαο Φωκίδος. Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.