Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από τις 8 το πρωϊ στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στη Μυτιλήνη και έχει απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική περιοχή βόρεια του αεροδρομίου και λόγω των ισχυρών ανέμων άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά γύρω στις 12.30 το μεσημέρι φάνηκε ότι είχε περιορισθεί σε μια χαράδρα αλλά σύντομα πήρε διαστάσεις και έφθασε στην πλαγιά του βουνού καταστρέφοντας πευκόφυτη.

Ωρες αγωνίας πέρασαν κάτοικοι στην περιοχή Χαραμίδα όταν οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά στα σπίτια τους. Πυροσβέστες και κάτοικοι σχημάτισαν φραγμό και απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί και από δυνάμεις πεζοπόρων που έχουν σπεύσει από τη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Ηλεία στην περιοχή Λάμιά κοντά στα Σαμαρέïκα.

Η φωτιά ξέσπασε σε καλαμιές και επεκτάθηκε σε δάσος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις που ενισχύθηκαν και από κοντινές περιοχές καθώς σε απόσταση από την κύρια εστία βρίσκεται το δάσος της Στροφυλιάς.