Ενας 17χρονος και ένας 21χρονος συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στην Ξάνθη και τα Πηγάδια Ξάνθης, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν σε επεισόδια αθλητικής βίας, στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στην Ξάνθη ο ανήλικος συμμετείχε σε ομάδα οπαδών που εξύβρισε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο που βρισκόταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων.Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.

Χθες το βράδυ, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξω από το γήπεδο των Πηγαδίων, ο 21χρονος συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να μπουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο.Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία, κατά περίπτωση.

Οι δικογραφίες αυτές θα υποβληθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.