Δουλεμπορικό σκάφος που μετέφερε έως και 90 μετανάστες προσπάθησε να ακινητοποιήσει το Λιμενικό ανοικτά της Σύμης, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όταν τελικά το πέτυχε, πάνω στο σκάφος εντοπίστηκε νεκρό ένα 15χρονο παιδί. Εξετάζεται κατά πόσο ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένας λιμενικός καθώς και ένας διακινητής.

Αναλυτικότερα, με βάσει τις ίδιες πληροφορίες, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι λιμενικοί, εντόπισαν ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαινε σημαντικός αριθμός παράτυπων μεταναστών.

Μόλις οι διακινητές αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς, άνοιξαν πυρ κατ’ αυτών. Αποτέλεσμα της ανταλλαγής πυρών, ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 15χρονος μετανάστης, ένας λιμενικός που συμμετείχε στην επιχείρηση φέρεται να έχει τραύματα στο κεφάλι και ένας διακινητής έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Το σκάφος μήκους περίπου 25 μέτρων, μεταφέρθηκε στη Σύμη.

«Να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας» ζητά με δηλώσεις του στην «Ροδιακή» ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα και η όλη κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη, αφού ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στη Σύμη ξεπερνάει τους 500.