Πανδαιμόνιο επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον δημοτικό σύμβουλο της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο να ανταλλάσσουν πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στη συζήτηση για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη. Μιλώντας για τους πρόσφυγες ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε ότι είναι λαθρομετανάστες και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους Σύρους πρόσφυγες λιποτάκτες που φεύγουν από την πατρίδα τους και δεν πάνε να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκάλεσαν την έκρηξη του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του απάντησε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται γι΄αυτά που λέει και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε ως καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία. «Και συμβαίνει διότι περνάμε μια περίοδο παρακμής», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έμεινε εκεί και αναφερόμενος στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Μπουτάρης υπενθύμισε το περιστατικό της επίθεσης του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη, λέγοντας: «O καρ… ο Κασιδιάρης δεν χαστούκισε την Κανέλη;».

Απαντώντας ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος χαρακτήρισε «καραγκιόζη» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.