Το μεσημέρι σημειώθηκαν νέα σοβαρότερα επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κώ. Ομάδες παράτυπων μεταναστών από το Πακιστάν συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και έκλεισαν για μια ακόμα φορά το δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση των διαδικασιών απομάκρυνσης τους από το νησί.

Την ίδια ώρα άρχισαν να συγκεντρώνονται κάτοικοι του νησιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν διαπληκτισμοί.

Για να εκτονωθεί η κατάσταση ,έκανε την εμφάνισή της διμοιρία των ΜΑΤ –έχει σπεύσει από τη Ρόδο- ενώ αστυνομικοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και από τις δυο πλευρές.

Κάποιοι από τους οργισμένους παράτυπους μετανάστες πέταξαν μπουκάλια , ενώ το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο μεταξύ παρανάλωμα της φωτιάς έγιναν κατασχεμένες βάρκες ενώ ζημιές υπέστησαν και κάποια κατασχεμένα αυτοκίνητα σε χώρο έξω από το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε κατά λάθος ,όταν μετανάστες που έχουν καταφύγει έξω από το χώρο του κέντρου ,προσπάθησαν χθες το βράδυ να ζεστάνουν γάλα και φαγητό.

Η φωτιά όμως πήρε διαστάσεις και επεκτάθηκε σε τέσσερις βάρκες και ένα φουσκωτό που έχουν κατασχεθεί ενώ ζημιές υπέστησαν και κάποια μη λειτουργικά αυτοκίνητα