Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα που λήστευε, έκλεβε κι εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής. Τα μέλη της εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιούσαν οχήματα στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα, ώστε να μοιάζουν με αστυνομικά.

Πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου, στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι), οι τρεις δράστες, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, συνελήφθησαν, στη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Αμεσης Δράσης, καθώς προηγουμένως είχαν αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο, μέσα σε κατάστημα στη Νέα Πέραμο.

Οπως προέκυψε, από κοινού με συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους ληστρική εγκληματική οργάνωση, που δρούσε σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής.

Στην πράξη, προσέγγιζαν πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και προέβαιναν σε «δήθεν» αστυνομικές ενέργειες, όπως έλεγχο στοιχείων ταυτότητας, σωματική έρευνα κλπ. Κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν και σωματική βία σε βάρος των παθόντων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με τη μέθοδο αυτή οι δράστες έχουν διαπράξει στις περιοχές του Ιλίου, των Ανω Λιοσίων, των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου τέσσερις ληστείες, ισάριθμες κλοπές και δύο απάτες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 720 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση Αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, για κύρια ανάκριση.