Ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ ανέφερε την Τρίτη ότι δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία αυτός και ο ιταλός μεσίτης Αλεσάντρο Πρότο έχουν αγοράσει από κοινού το νησί του Αγίου Θωμά στον κόλπο της Αίγινας είναι «αποκυήματα φαντασίας».

«Μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν τα δημοσιεύματα, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον τύπο αυτόν (τον Πρότο), ο οποίος ισχυρίζεται αυτά για το ελληνικό νησί», είπε ο Μπάφετ σε δήλωση που στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από την εκπρόσωπό του.

Ελληνική εφημερίδα είχε ρεπορτάζ για την πώληση του νησιού στο φύλλο της του Σαββάτου, από την οποία το πήραν διάφορα πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και ενός ιστότοπος του αμερικανικού περιοδικού Newsweek.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απαντούσε σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters, η εταιρεία Proto Enterprises

ανέφερε ότι η δήλωση του κ. Πρότο είχε παραποιηθεί.

«Ηλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση»

Η εταιρεία Proto Enterprises σημειώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα. «Ο κ. Πρότο ποτέ δεν είπε ότι ο Ουόρεν Μπάφετ έχει αγοράσει νησί στην Ελλάδα. Είπε ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον να προσφερθεί νησί προς πώληση στον κ. Μπάφετ», ανακοίνωσε η Φεντερίκα Σάλα, βοηθός του Πρότο.

«Αν τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις ειδήσεις με διαφορετικό τρόπο, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη», πρόσθεσε στο μήνυμά της.

Η Σάλα υπογράμμισε ότι ο Αλεσάντρο Πρότο ήλπιζε να εκμεταλλευτεί τη διαφήμιση για «να έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Μπάφετ», και αναφέρθηκε σε ένα ρητό που αναφέρει συχνά ο Μπάφετ: «Βλέπεις ποιος κολυμπάει γυμνός μόνο όταν υποχωρεί η παλίρροια».

Και πρόσθεσε, «Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Πρότο είναι ντυμένος και θα πουλήσει ελληνικό νησί στον κ. Μπάφετ αργά ή γρήγορα».