Ενας 57χρονος συνελήφθη στη Νέα Πεντέλη, για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου από το Πεντελικό Ορος, από περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως δημόσια δασική έκταση, κηρυγμένη αναδασωτέα, στην οποία απαγορεύεται η εξόρυξη μαρμάρου και οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτήν.

Τα ξημερώματα της Τρίτης αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης αντιλήφθηκε τη δραστηριότητα σκαπτικού μηχανήματος στην περιοχή και ενημέρωσε το Κέντρο της Αμεσης Δράσης.

Αστυνομικοί της μετέβησαν επιτόπου και εντόπισαν φορτηγό που οδηγούσε ο 57χρονος. Το ακινητοποίησαν και διαπίστωσαν ότι μετέφερε στην καρότσα του ένα κομμάτι μαρμάρου διαστάσεων 2x1x1 μέτρων, το οποίο έφερε εμφανή σημάδια πρόσφατης εξόρυξης.

Ο 57χρονος, ο οποίος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, συνελήφθη, καθώς, όπως εξακριβώθηκε, είχε προβεί λίγο νωρίτερα, με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος, στην εξόρυξη του κατασχεθέντος κομματιού μαρμάρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Ορους», καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.