Για κινήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή διακίνησης των φαρμάκων στην ελληνική αγορά, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για πλαφόν παραγγελιών και παραδόσεις μόνο τοις μετρητοίς από τις φαρμακαποθήκες και χάσμα επικοινωνίας με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Πιο αναλυτικά, με σημερινή επείγουσα επιστολή του ο ΠΦΣ ενημερώνει τον υπουργό Υγείας ότι λόγω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας αρχίζουν και πληθαίνουν κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

«Πιο συγκεκριμένα, διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς. Παράλληλα δεχόμαστε καταγγελίες συναδέλφων ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς» αναφέρεται στην επιστολή.