Δεν θα πληρώνουν διόδια σε όλους τους αυτοκινητόδρομους το Σαββατοκύριακο οι οδηγοί που θα μετακινηθούν με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι διελεύσεις θα είναι ελεύθερες και στην Αττική Οδό την Κυριακή.

Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι δωρεάν οι μετακινήσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών:

-στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

-στη Γέφυρα Ρίου

-Αντιρρίου

-στη Νέα Οδό

-στο Μορέα

Επίσης στην Εγνατία Οδό θα ισχύουν το Σαββατοκύριακο δωρεάν μετακινήσεις σε όλο το μήκος του βόρειου άξονα (από την Ηγουμενίτσα έως την Αλεξανδρούπολη).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στις δημόσιες σιδηροδρομικές μεταφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει έκπτωση 50% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή με επιστροφή στους επιβάτες, που θα ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Οι εκπτώσεις ισχύουν για το διάστημα από 1 έως 6 Ιουλίου 2015.

Επιπλέον, στις ιδιωτικές αστικές και υπεραστικές οδικές συγκοινωνίες των ΚΤΕΛ θα ισχύει έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων για τις μετακινήσεις των πολιτών λόγω δημοψηφίσματος. Από το υπουργείο σημειώνουν ότι στις συζητήσεις που έγιναν η πλευρά της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά μόνο για έκπτωση 25% μόνο στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις.