«Κουρεμένες» κατά 50% θα είναι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα πιστωθούν την Τετάρτη μετά τις 11 το πρωί στους συνταξιούχους,καθώς δεν βρέθηκε το σύνολο της απαιτούμενης κρατικής χρηματοδότησης, για να πληρωθούν ολόκληρες οι συντάξεις (λείπουν περίπου 120 εκατ. ευρώ).

Μπροστά στο δραματικό ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι συντάξεις, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΕ επέλεξαν να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς ένα μέρος μόνο των συντάξεων που σίγουρα θα καλύψει το εβδομαδιαίο όριο των 120 ευρώ

Στο μεταξύ να μεταφέρουν υποχρεωτικά όλα τα πλεονάζοντα κεφάλαια σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) καλούν με σημερινή επιστολή τους ο υπουργός Εργασίας, κ. Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρης Στρατούλης τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Η επιστολή αυτή απευθύνεται κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ακόμα ρευστά διαθέσιμα σε λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών και τα οποία δεν χρειάζονται άμεσα για την καταβολή συντάξεων ή άλλων παροχών (πχ Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Επαγγελματιών).

Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων καλούνται να εφαρμόσουν την υπάρχουσα νομοθεσία (2007) σύμφωνα με την οποία όλοι φορείς του δημοσίου, μαζί και τα ασφαλιστικά ταμεία, υποχρεούνται να μεταφέρουν τα ρευστά διαθέσιμα που δεν χρειάζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους, στην ΤτΕ.