Μετά τις διαστάσεις που πήρε η διακοπή της λειτουργίας της σελίδας του Αρκά στο Facebook, η σελίδα ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία της με ένα νέο σκίτσο.

«Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς…» αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας.

H λειτουργία της σελίδας είχε διακοπεί με απόφαση του Αρκά, εξαιτίας κακοήθους επίθεσης που είχε δεχθεί ο καλλιτέχνης κάτω από ορισμένα σκίτσα που είχε δημοσιεύσει τις προηγούμενες ημέρες.

Ο σκιτσογράφος δέχτηκε αιφνιδίως σφοδρή κριτική καθώς πολλοί θεώρησαν πως με τα σκίτσα του επιτίθεται κατά της κυβέρνησης. Σε ένα από τα επίμαχα σκίτσα, εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο Διαχειριστής», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σε άλλη ανάρτηση τονιζόταν:

«Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB».