Σε ηλικία 64 ετών απεβίωσε ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος, ο οποίος μάλιστα είχε εκλεγεί προσφάτως μητροπολίτης – στις 26 Μαΐου – ενώ δεν είχε προλάβει καν να ενθρονιστεί. Μητροπολίτης είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου.

Ο εκλιπών ιεράρχης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, για να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας ο μακαριστός μητροπολίτης έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Ιουνίου. Αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε να πάει να ξεκουραστεί.

Ο εκλιπών μητροπολίτης είχε υπηρετήσει ως Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας από το 1998 έως την ημέρας της εκλογής του.

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος, η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 1μ.μ. Τοποτηρητής αναλαμβάνει εκ νέου ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.