Στην κριτική που δέχεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κόντρα του με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», δήλωσε σχετικά με την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις με την κ. Κωνσταντοπούλου πως «όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη».

Μάλιστα, επεσήμανε πως «οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι δεν κάνει πόλεμο με κανέναν, αλλά απαντάει στις επιθέσεις που δέχεται. «Δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις. Με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου».

Πάντως, ο κ. Πανούσης επέκρινε έντονα και τις φωνές εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για ρήξη με τους Ευρωπαίους αλλά και επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας ότι «η Αριστερά είχε πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο ’50, θα έχουμε δελτίο».