Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ προσέφερε 20.000 ευρώ ώστε να καλυφθούν άμεσα τέσσερις κενές θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο Λευκάδας, δεδομένου ότι οι υγειονομικές ανάγκες αυξάνονται σημαντικά κατά τους θερινούς μήνες.

Η πρόταση αυτή προς τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού έγινε από τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Θανάση Καραγιάννη, να εκφράζει την αγωνία του για την τύχη του νοσοκομείου.

Ειδικότερα το αίτημα προς την οικογένεια Ριμπολόβλεφ ήταν να αναλάβει την χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών, οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες με προοπτική χρόνου ώστε να καλυφθούν άμεσα σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.

Η ανταπόκριση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα lefkadapress, ήταν άμεση και έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου. Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ έχει ήδη βρεθεί η φόρμουλα ώστε οι θέσεις να καλυφθούν είτε με απόσπαση μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος είτε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Η ηλεκτρονική απάντηση του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

«Kύριε πρόεδρε του Ι.Σ. Λευκάδας

Παραλάβαμε το αίτημα σας να βοηθήσουμε μαζί σας το νοσοκομείο Λευκάδας σ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και την Λευκάδα.

Νιώθοντας και εμείς, εν μέρει, κάτοικοι του όμορφου τόπου σας και έχοντας συνεργαστεί προσωπικά μαζί σας και εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας όποτε χρειάστηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χαρά σας προσφέρουμε το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβετε ή να πριμοδοτήσετε ιατρούς για έξι μήνες, οι οποίοι θα εργαστούν αποκλειστικά στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο τρόπος επιλογής των ιατρών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη δική σας καθώς θα ορισθούν από εσάς με κάθε αρμόδια αρχή και οι συνθήκες που θα διέπουν την εργασία τους.»