Διευρυμένες κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια της χώρας εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε υπογραφή και ψήφιση στη Βουλή συμφωνίας για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αποφάσισε, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Οι λιμενεργάτες, που αντιδρούν στη συνέχιση των διαγωνιστικών διαδικασιών πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ, όσο και με τη συνολική ένταξη προς ιδιωτικοποίηση των 12 λιμανιών (ΟΛΠ, ΟΛΘ και 10 περιφερειακών) στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, προανήγγειλαν και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ, για να καταγγείλουν τις «μεθοδεύσεις συνέχισης των διαγωνισμών των ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Παράλληλα, θα αποστείλουν προς την Πρόεδρο της Βουλής επιστολή με αίτημα να συζητηθεί το θέμα στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και να διεξαχθεί συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (θεσμικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών).

Το ΔΣ της ΟΜΥΛΕ έλαβε και εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργία με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων που συμπαρίστανται στον αγώνα ή αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, ενώ θα συγκληθεί η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

«Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτη την κυβερνητική βούληση για την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των λιμανιών και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την ακύρωσή της.Αγώνας με διάρκεια, συνέχεια και με ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το επιχειρούμενο έγκλημα και τις ολέθριες συνέπειές του στην ανάπτυξη και την εθνική Οικονομία» αναφέρουν οι λιμενεργάτες.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΟΜΥΛΕ δέχτηκε την επίσκεψη της γερμανίδας βουλευτή Κριστίν Μπούσχολντζ, η οποία δήλωσε ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια. Κάλεσε δε την ΟΜΥΛΕ να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν στις 20 Ιουνίου τα γερμανικά συνδικάτα, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.