Στα ίχνη των δραστών της αρπαγής και δολοφονίας 33χρονου από το Μπαγκλαντές έφτασε μετά από πέντε χρόνια η Αστυνομία.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δράστες είναι εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Πακιστάν, δύο από το Μπαγκλαντές και άλλοι δύο αγνώστων στοιχείων.

Συνελήφθησαν σε Ασπρόπυργο, Νέα Μάκρη και Αγιο Παντελεήμονα οι τρεις από αυτούς και συγκεκριμένα δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές ηλικίας 40 και 46 ετών και ένας 25χρονος Πακιστανός.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2010, στην Αθήνα, οι δράστες απήγαγαν τον 33χρονο και απαιτούσαν από τον αδελφό του 10.000 ευρώ, απειλώντας ότι θα σκοτώσουν τον απαχθέντα.

Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες απαιτούσαν την κατάθεση 5.000 ευρώ σε λογαριασμούς συγκεκριμένης εταιρείας μεταφοράς εμβασμάτων.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, στην τελική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον αδερφό του 33χρονου, του δήλωσαν ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα χρήματα και ότι θα σκοτώσουν τον όμηρό τους, όπως και έκαναν.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, ληστεία και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.