Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου, που κατηγορούνται για τέσσερα κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα.

Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν μόλις λάβουν γνώση όλης της δικογραφίας.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για οκτώ ληστείες στην περιφέρεια από το 2011 και μετά, καθώς και για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους στη Νέα Αγχίαλο Βόλου.

Ο συνήγορος του Τσιρώνη, Κώστας Παπαδάκης, δήλωσε πως ο εντολέας του «επέλεξε 9 χρόνια τον δρόμο της φυγοδικίας καθώς ήταν στοχοποιημένος για την αντιεξουσιαστική του δράση και ήταν βέβαιη η φυλάκισή του. Γι’ αυτό επέλεξε τότε τον δρόμο της ελευθερίας».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για έναν μήνα ώστε να πάρουν ολόκληρη τη δικογραφία, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.

Ο Τσιρώνης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων και ο Χριστοδούλου στις φυλακές Αλικαρνασσού.

Ενταση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ενταση επικράτησε την Τρίτηστα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων,κατά τη μεταγωγή των δύο κατηγορούμενων στον ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους, ενώ συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς.

Βρέθηκαν χρήματα στο νέο κρησφύγετο

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται απότο πρωί της Τρίτηςοι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο νέο κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου, που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, προς την Αγριά.

Το κρησφύγετο ήταν στην περιοχή Ανω Λεχώνια και θα πρέπει να ήταν ένα από τα ορμητήρια των ληστών. Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι είχε νοικιαστεί σε προγενέστερο χρόνο από το κρησφύγετο της Αγχιάλου και θα πρέπει να χρησιμοποιείτο σαν ορμητήριο.

Μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την Αστυνομία τυχόν ευρήματα. Από την πρώτη, πάντως, εικόνα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν χρήματα, αποκόμματα εφημερίδων και σχεδιαγράμματα, που διερευνάται τι απεικονίζουν.

Συνεργεία της σήμανσης και των εγκληματολογικών ερευνών έχουν σπεύσει στο κρησφύγετο για την ανίχνευση αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού, προκειμένου να ταυτοποιηθούν πρόσωπα που έχουν περάσει από το εν λόγω οίκημα.

«Αυτοκτονία ο θάνατος του Δραβίλα» λέει και επίσημα η ιατροδικαστής

Για αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των «ληστών του Διστόμου», το απόγευμα της Παρασκευής, στην εξοχική κατοικία της Νέας Αγχιάλου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έκανε λόγο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ρουμπίνη Λεονταρή, που ολοκλήρωσε την Τρίτη τη νεκροτομή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Λεονταρή επισήμανε ότι επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία της αυτοψίας, ότι δηλαδή ο Δραβίλας αυτοπυροβολήθηκε, έφερε τραύμα από καλάσνικοφ στο κεφάλι και δεν έφερε καμία άλλη κάκωση στο σώμα του.