Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή Παναγιάς Νέας Αγχιάλου Βόλου, όπου συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ, οι καταζητούμενοι για ληστείες Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης, ενώ αυτοκτόνησε ο συνεργός τους Σπύρος Δραβίλας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Η έρευνα των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζεται.

Η συμμορία των ληστών προετοίμαζε νέα ληστρική επιδρομή σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας.

Μάλιστα είχαν φθάσει ήδη στο στάδιο της κατόπτευσης του χώρου, πριν τους προλάβει η συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στη μεζονέτα-κρησφύγετο.

Μια σύμπραξη από τους«ληστές με τα μαύρα» με τους ληστές του Διστόμου και στο βάθος ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας αποτελούσαν την σύνθεση της νέας ομάδας. Διασυνδέσεις και συνεργασίες μελών της ομάδας που είχαν φθάσει μέχρι τον Νίκο Μαζιώτη, σε ένοπλες ληστείες για την χρηματοδότηση του επαναστατικού ταμείου.

Ο κύριος στόχος των διωκτικών Αρχών που οργάνωσαν την επιχείρηση ήταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.