Δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29 και 34 ετών, συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που αναζητά και τον αλλοδαπό συνεργό τους.

Εμπλέκονται στην υπόθεση αρπαγής 29χρονου ομοεθνούς τους, το περασμένο φθινόπωρο και την ομηρία του μέχρι το επόμενο πρωινό, οπότε και ελευθερώθηκε μόνος του.

Οπως προέκυψε, στις αρχές Οκτωβρίου 2014, ο 29χρονος απαχθείς ήρθε παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τον αδερφό του, με σκοπό να μεταβούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην προσπάθειά τους αυτή ενημερώθηκαν ότι ο 29χρονος συλληφθείς είχε τη δυνατότητα να τους προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους παραχωρήσει κατάλυμα μέχρι την αναχώρησή τους.

Μετά από μεταξύ τους συνάντηση, συμφώνησαν να δοθεί ως αμοιβή για τις υπηρεσίες αυτές το ποσό των 12.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν σε αλλοδαπό, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μεταφοράς χρημάτων στο κέντρο της Αθήνας και είχε τον ρόλο του εγγυητή.

Στη συνέχεια ο απαχθείς φιλοξενήθηκε για 12 ημέρες σε διαμέρισμα στον Νέο Κόσμο. Το απόγευμα της 22ας Οκτωβρίου 2014, οι απαγωγείς τον οδήγησαν δια της βίας σε άλλο κατάλυμα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομηρίας του 29χρονου, οι τρεις κατηγορούμενοι τον εξανάγκασαν, με ξυλοδαρμό, κτυπήματα με ξύλα, κοντάρι με καρφιά, μαχαίρι, εικονικό πνιγμό κλπ, να τους αποκαλύψει τον μυστικό κωδικό που είχε λάβει από τον εγγυητή, σχετικά με το ποσό των 12.000 ευρώ που θα λάμβαναν ως αμοιβή όταν ολοκληρώνονταν επιτυχώς το ταξίδι των δύο αδερφών.

Τελικά ο 29χρονος δράστης μετέβη στο κατάστημα του εγγυητή και με τη χρήση του διαβατηρίου και της ταυτότητας του απαχθέντος, καθώς και με την τηλεφωνική «συγκατάθεσή του», παρέλαβε το ποσό.

Μετά την παραλαβή των χρημάτων, οι δράστες αποχώρησαν χωρίς να ελευθερώσουν το θύμα. Λίγες ώρες αργότερα, ο απαχθείς κατάφερε να λυθεί μόνος του και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου με τη βοήθεια του αδερφού του μετέβη σε νοσοκομείο, για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε τακτικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν, για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και κατά συναυτουργία.