Επί 26 χρόνια λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ του υπουργείου Εργασίας μια 67χρονη, που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούσε από το 1987 να εισπράττει μέσω τραπεζικού λογαριασμού τα χρήματα της σύνταξης που της αναλογούσε λόγω θανάτου του ασφαλισμένου στο συγκεκριμένο ταμείο συζύγου της, παρόλο που το 1989 τέλεσε νέο γάμο και δεν τον δήλωσε, ως όφειλε, ούτε στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων, ούτε στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, για να μη διακοπεί η καταβολή της.

Στην κατοχή της 67χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε η κάρτα αναλήψεων της τράπεζας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό όπου πιστωνόταν η σύνταξη χηρείας. Με αυτήν έκανε την Πέμπτη ανάληψη ποσού, που πιστώθηκε για τη σύνταξη του Ιουνίου.

Το χρηματικό ποσό που ζημίωσε το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ από το 1987 έως και σήμερα ανέρχεται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.