Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς οι βροχές των προηγούμενων ημερών θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους στην ηλιοφάνεια, η οποία αναμένεται να συνοδεύεται και από άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα, Παρασκευή, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Εύβοια και πιθανόν στην Αττική θα είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού με πιθανότητα για πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα και βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Το Σάββατο, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια,την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στην Πελοπόννησο και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.