Το σχηματισμό – προσωρινής – διευθυντικής τρόϊκας στην κρατική ραδιοτηλεόραση αποφάσισε στις 17.45 της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ στην πρώτη – μονοθεματική – συνεδρίαση του αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαλβατζάκης, σύμφωνα με το ΔΣ της εταιρείας, θα είναι ο νέος επικεφαλής της υπερδιεύθυνσης ειδήσεων – ενημέρωσης και περιεχομένου της ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλίτσης (πιστώνεται τη μετάβαση της ΕΡΤ στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας με τη δημιουργία του καναλιού ΕΡΤ HD, η οποία θεωρήθηκε «τεχνικό άλμα») – αναλαμβάνει τη γενική διευθυνση τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας (θέση από την οποία απομακρύνθηκε με την αλλαγή διακυβέρνησης το 2012) και στη γενική διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών ορίστηκε ο Βαγγέλης Λουριδάς.

Η διοικηση της ΕΡΤ θέλει- λέγεται – να προχωρήσει γοργά η κατάρτιση οργανογράμματος και ταυτόχρονα η εκκίνηση διαδικασίας επαναπρόσληψης του ανθρώπινου δυναμικού της, όπως ήταν στις 11 Ιουνίου 2013.

Το σχετικό έντυπο ανάλυσης καθηκόντων, αναφέρουν στελέχη του ραδιομεγάρου, θα λάβει ηλεκτρονική μορφή για να είναι εύκολα προσβάσιμο «ώστε ο κόσμος της ΕΡΤ να το συμπληρώσει για να γίνει και τυπικά η επαναπρόσληψή του και ακολούθως, με τη συμβολή των γενικών διευθυντών, να προχωρήσει η κατανομή του προσωπικού στους επιμέρους τομείς και υπηρεσίες».

Στο μεταξύ η ΠΟΣΠΕΡΤ βρίσκεται «απέναντι» σε αυτή τη διαδικασία και δια του προέδρου της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καλεί το προσωπικό να δηλώσει «παρών» συμπληρώνοντας παρουσιολόγιο στα γραφεία του συνδικαλιστικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία σχεδιάζει ένα ευέλικτο και οικονομικό πρόγραμμα αποτελούμενο σε πρώτη φάση από εσωτερικές παραγωγές ενώ για λόγους συμβολικούς η επιστροφή του εμβληματικού λογότυπου θα γίνει στις 11 Ιουνίου.