Την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του εκδήλωσε σε ιστοσελίδα διαδικτυακών παιχνιδιών ένας 18χρονος.

Ωστόσο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας τον εντόπισε και τον απέτρεψε.

Ειδικότερα, την Τετάρτη το πρωί, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της ενημερώθηκε, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», από διαχειριστή ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, φερόμενος ως εθισμένος παίκτης, εκδήλωσε τάση αυτοκτονίας, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το εν λόγω διαδικτυακό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο ισχυρισμός αυτός διατυπώθηκε από τον 18χρονο σε επικοινωνία του με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat).

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν άμεσα σε ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα και εντόπισαν τη διαδικτυακή σύνδεση μέσω της οποίας απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παγίως δεν ανακοινώνει περιοχές) και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 18χρονο.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε, συνοδεία αστυνομικών και συγγενών του, σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.