Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα αεροδρόμια, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, στο φόντο της απεργιακής τους κινητοποίησης, μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Για κίνδυνο να κλείσουν όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της αδυναμίας συντήρησης των μηχανημάτων ελέγχου του εναέριου χώρου, έκανε λόγο, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Ο Βασ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν «σημαντικά προβλήματα ασφαλείας για τις πτήσεις», καθώς τα αεροσκάφη θα προσεγγίζουν πλέον τα αεροδρόμια με οπτική επαφή και όχι με αυτόματα συστήματα, τα οποία θα τεθούν εκτός λειτουργίας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα καταθέσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τις καταγγελίες, ωστόσο, απέρριψε ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας επίσης στον ΒΗΜΑ 99,5.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας για τον ελληνικό εναέριο χώρο και για τις πτήσεις», είπε, κατηγορώντας τον Βασ. Αλεβιζόπουλο για «κινδυνολογία».

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Κυριακή και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις πτήσεις, αφού θα τεθούν εκτός λειτουργίας τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι δύο πλευρές, Ομοσπονδία και Υπουργείο, θα έχουν συνάντηση το απόγευμα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.