Με τιμώμενη πόλη φέτος τον Πειραιά, τη θαλάσσια πύλη της Ευρώπης στην ανατολική Μεσόγειο, αρχίζουν την Πέμπτη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι τετραήμερες κεντρικές εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015».

Από το 2008 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας (www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en) καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εορτάζεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη-λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο θεσμός αυτός συγκεντρώνει τους φορείς της ναυτιλιακής κοινότητας, με σκοπό τον διάλογο και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ναυτιλίας.

Για φέτος, τις επόμενες τέσσερις ημέρες, οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των γύρω πόλεων και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων την πόλη, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατά της, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά.

Περισσότερες από 60 εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, όπως εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού και άλλες, περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.emdpiraeus.gr