Σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ξεκινά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας και να εξευρεθούν τρόποι για επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης που είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αποφασίστηκε ότι αύριο, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός , ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ιωάννης Βαφειάδης, προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις βεβαιώσεις αποδοχών δεν περιλαμβάνεται το clawback του 2ου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκατ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας.

Ο κ. Κουρουμπλής έχει δεσμευθεί ότι θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους. Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας μέχρι το τέλος του 2011 οι οποίες ανέρχονται μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία στα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, σε ξεχωριστή διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς θα συζητηθούν οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων.