Έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» σχετικά με την επαναφορά των σχολικών φυλάκων στις παλιές τους θέσεις απέστειλε την Παρασκευή στους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών.

Ζητείται από τους δημάρχους να εκδώσουν άμεσα πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων, και να τη στείλουν, μαζί με τα στοιχεία των υπαλλήλων, στην Διεύθυνση προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Κι αυτό ώστε αφενός γρήγορα να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών η διαπιστωτική πράξη για την επάνοδο στην υπηρεσία τους και αφετέρου να γίνει συγκεντρωτική καταγραφή ανά δήμο του προσωπικού που επανέρχεται στις παλιές θέσεις.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση επαναφοράς στους δήμους κατατάσσονται σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή λύθηκε η εργασιακή τους σχέση.

Σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4325/15), πρώην σχολικοί φύλακες που δεν έχουν μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορούσαν να επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική τους σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη, εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση έως 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσε.

Έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Και τώρα οι Δήμαρχοι θα πρέπει να προβούν στην έκδοση της προβλεπόμενης από το νόμο πράξης κατάταξης των σχολικών φυλάκων. Έτσι, το υπουργείο τους απέστειλε το σχετικό έγγραφο (Αριθ.Πρωτ.: οικ. 17625, 22.5.2015) στο οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται συνημμένο υπόδειγμα για την καταγραφή αναλυτικά των στοιχείων των υπαλλήλων που επανέρχονται (ονοματεπώνυμο, βαθμός, κλιμάκιο κ.ά.) στις επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας σχολικών φυλάκων.