Με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή Σέλτσου στις Πηγές της Άρτας, αλλά και στα απομεινάρια της Γέφυρας του Κοράκου ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Κοιλάδα του Αχελώου η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις περιφερειακές πολιτικές. Η επίτροπος, αφού προσκύνησε στην Ιερά Μονή είπε πως τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία μπορούν να περάσουν ως στοιχεία του δικτύου θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας.

Λίγο πριν αναχωρήσει σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ενθουσιασμένη για την επίσκεψη σε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

«Η περιφερειακή πολιτική δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, αλλά τα 20 δισ. ευρώ που θα διατεθούν την επόμενη επταετία στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής θα αποτελέσουν ένα υπόβαθρο που θα σηματοδοτήσει την στέρεη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

»Από εδώ, μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης, πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα του τοπικού πληθυσμού και παράλληλα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναδειχθεί αυτό το όμορφο τοπίο», δήλωσε η Κορίνα Κρέτσου.

Η επίτροπος συνεχίζει την περιοδεία της στα Μετέωρα και τη Λάρισα.