Πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ κάθησε στο εδώλιο του Εφετείου δίπλα δίπλα με τη σύζυγό του, γνωστή συμβολαιογράφο από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, δικάστηκαν για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και τελικά αποδόθηκαν «λευκοί» στην κοινωνία με ομόφωνη αθωωτική απόφαση.

Ο λόγος για τον Γιώργο Βουλγαράκη και την Κατερίνα Πελέκη.

Η κατηγορία αφορούσε την παράλειψη δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, ύψους 117.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβανόταν στη λίστα Λαγκάρντ.

Τον δρόμο για την αθώωση του ζεύγους Βουλγαράκη – Πελέκη άνοιξε πρώτος ο εισαγγελέας της έδρας, με το σκεπτικό ότι δεν είχαν υποχρέωση να δηλώσουν τον επίμαχο λογαριασμό καθώς τηρούνταν από τρίτο δικαιούχο, εξωχώρια εταιρεία, της οποίας μέτοχος και διαχειριστής ήταν ο πατέρας της Πελέκη.

«Ενα μικρό ποσό…»

«Πρόκειται για ένα μικρό ποσό σε σχέση με αυτά που δηλώνουμε εγώ και η σύζυγός μου. Γιατί να μην το δηλώσουμε; Εχω υποστεί πολλούς ελέγχους της περιουσιακής μου κατάστασης και όλοι ήταν αρνητικοί. Ξέρω ότι ούτε η σύζυγός μου θα έκανε κάτι παράνομο ούτε εγώ. Δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε» είπε ο άλλοτε γαλάζιος υπουργός, του «νόμιμου και ηθικού».

Η απάντηση της προέδρου ήταν άμεση: «Εγώ ως δικαστής πρέπει να δηλώνω στο πόθεν έσχες ακόμα και την περιουσία της γιαγιάς του συζύγου μου, που μπορεί να μην έχω και σχέσεις μαζί της. Αν είναι ιδιοκτήτρια offshore, αν μου κάνει πληρεξούσιο και παίρνω χρήματα από λογαριασμό δεν πρέπει να το δηλώσω;» είπε, για να ακολουθήσει ο παρακάτω ενδιαφέρων διάλογος.

Βουλγαράκης: Οχι βέβαια.

Πρόεδρος: Δεν θα έχω πρόβλημα αν δεν το δηλώσω;

Βουλγαράκης: Οχι, εγώ που έπαιρνα τη σύνταξη του πατέρα μου γιατί ο ίδιος ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε έπρεπε να το δηλώσω; Αντιλαμβάνομαι ότι στους πολιτικούς υπάρχει μια περιρρέουσα καχυποψία.

Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι μόνο με τους πολιτικούς.

Το ΚΚΕ τιμά τον Χαρίλαο

Σε τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον ιστορικό του ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη προχωράει από σήμερα το απόγευμα το ΚΚΕ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον θάνατο του Καπετάν Γιώτη, ο Περισσός πραγματοποιεί σήμερα στις 20.30, στο Μορφωτικό Ιδρυμα Χαρίλαος Φλωράκης εκδήλωση μνήμης, με ομιλία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Κουτσούμπακαι με χαιρετισμό του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη.

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργείέκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για τη ζωή και τη δράση του Χαρίλαου Φλωράκηστους απεργιακούς αγώνες στην κατεχόμενη Αθήνα, στην εθνική αντίσταση ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στις φυλακές και στις εξορίες.

Το Σάββατο ο Κουτσούμπας θα περιοδεύσει στην Καρδίτσα, γενέτειρα του Φλωράκη, ενώ τηνΚυριακή ο γραμματέας του ΚΚΕ θα παραστεί στο πολιτικό μνημόσυνο που θα γίνει στον τάφο του στοΠαλιοζογλώπι Καρδίτσας.

Ενας Αδωνις δώρο!

«Εγινα και δώρο σε φιλανθρωπική εκδήλωση… πέραν του αστείου χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο σε κάτι τόσο καλό». Το τιτίβισμα ανήκει στον Αδωνη Γεωργιάδη και για του λόγου το αληθές ανέβασε στο twitter και τη λίστα των δώρων της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Εκεί, πλην της «tête-à-tête συζήτησης με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη στο γραφείο του», πρόσεξα: «Δύο αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για οποιονδήποτε προορισμό από την Quatar Airways», «ένα weekend για δύο άτομα ή μια οικογένεια στο ξενοδοχείο Costa Navarino», «δύο προσκλήσεις VIP για τον αγώνα ποδοσφαίρου του κυπέλλου Ελλάδος στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Με συγχωρείτε αλλά όποιος κερδίσει τον Αδωνη είναι μάλλον πολύ άτυχος μέσα στην τύχη του.