Είναι έξυπνο, μοντέρνο, με τεχνολογικές καινοτομίες και φιλοδοξεί να οδηγήσει τη βιομηχανία της κρουαζιέρας στον 21ο αιώνα.

Το ολοκαίνουριο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International, το Quantum of the Seas έδεσε τη Δευτέρα το πρωί στον Πειραιά, φέρνοντας μαζί του μία σειρά από καινοτομίες και παροχές εν πλω: Ασύρματη σύνδεση υψηλών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο, οι πρώτοι bartender ρομπότ παγκοσμίως, ένας εξομοιωτής skydiving, συγκρουόμενα αυτοκίνητα, μοναδική ψυχαγωγία και συνεργασίες με διάσημους σεφ όπως τους Jamie Oliver, Michael Schwartz και Devin Alexander είναι ένα μικρό δείγμα της εξέλιξης της κρουαζιέρας που ταυτίζεται με το Quantum of the Seas.
Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το μεγαλύτερο που πλέει στα νερά της Μεσογείου, ξεκινώντας το παρθενικό του ταξίδι στις 2 Νοεμβρίου 2014.
Τα μεγέθη του εντυπωσιάζουν: Έχει μήκος 347 μέτρα, 2.090 καμπίνες με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1500 ατόμων.
Το «Quantum of the Seas» ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντουμπάι και ο Πειραιάς είναι ένας από τους σταθμούς του. Στο Διεθνή Σταθμό Επιβατών Β’ (Θεμιστοκλής) του Πειραιά, το υποδέχτηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Πιρς.

«Το Quantum of the Seas δεν αλλάζει απλώς την αντίληψη για την κρουαζιέρα, αλλά μεταμορφώνει τις διακοπές των σημερινών ταξιδιωτών», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Navigator Travel, αποκλειστικού αντιπροσώπου της Royal Caribbean LTD.

Το πιο έξυπνο πλοίο στη θάλασσα

Πρωτοποριακά επίπεδα τεχνολογίας ενισχύουν την εμπειρία των διακοπών εν πλω με το Quantum of the Sea. Οι επισκέπτες μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, χάρη στις πολύ γρήγορες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης, εφάμιλλες με τις ευρυζωνικές συνδέσεις της ξηράς, ενώ η RFID τεχνολογία στις αποσκευές, παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησής τους σε πραγματικό χρόνο μέσω των smartphone.

Παράλληλα, η λήψη της εφαρμογής Royal iQ στο κινητό, προτρέπει τους επισκέπτες να διαχειρίζονται κάθε πληροφορία των διακοπών τους στη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Από τα πλέον πρωτοποριακά στοιχεία του πλοίου είναι τα bartender robot! Η τεχνολογία που διαθέτει το πλοίο επιτρέπει ταυτόχρονα πολλές εκπλήξεις και στοιχεία απόλαυσης, έχοντας δημιουργήσει ένα ολοκαίνουριο χώρο, το Bionic Bar (με το βραβευμένο σύστημα Makr Shakr), το οποίο έχει ρυθμιστεί να δημιουργεί κύματα με ρομπότ σε μία κεντρική σκηνή.

Η Royal Caribbean πρόσθεσε στις υπηρεσίες της κι άλλες πρωτοποριακές εμπειρίες εν πλω, όπως είναι η εμπειρία του skydiving RipCord από την iFLY, καθώς και το μηχανικό North Star, μια κάψουλα παρατηρητήριο η οποία ανεβαίνει αργά στον αέρα σε ύψος 91,44 μέτρα προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν τη μοναδική θέα σε 360 μοίρες.

Επίσης, υπάρχει η πίστα συγκρουόμενων, μια σχολή τσίρκου με αιώρα ακροβάτη και πίστα roller skating που μπορεί κανείς να βρει στο χώρο SeaPlex, το μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο δραστηριοτήτων στη θάλασσα. Στις καινοτομίες συγκαταλέγονται ο τοίχος αναρρίχησης, το παγοδρόμιο, ο εξομοιωτής σέρφινγκ FlowRider, το Central Park και το AquaTheater.

Ακόμη, οι ταξιδιώτες έχουν τον απόλυτο έλεγχο του δικού τους γαστρονομικού ταξιδιού, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία γκάμα 18 διακεκριμένων εστιατορίων, που διευθύνουν διάσημοι – βραβευμένοι σεφ.
Την ίδια στιγμή, η τεχνολογία κυριαρχεί στην ψυχαγωγία πάνω στο Quantum of the Seas, με μία σειρά από παραγωγές και παραστάσεις.

Τα πιο προηγμένα ψηφιακά εκθέματα, όπως το Vistarama και το Roboscreens, αλληλεπιδρούν με τις live εμφανίσεις, με τη μουσική και τα ειδικά εφέ, προσφέροντας θεάματα και εκδηλώσεις που δεν έχουν οργανωθεί ούτε στην ξηρά. Το Royal Theater βρίσκεται εν πλω με τη μουσικοχορευτική παράσταση ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία!

Επίσης είναι ο χώρος που παρουσιάζεται ένα καινούργιο θέαμα, το Sonic Odyssey, του οποίου εμπνευστής είναι ο μουσικός William Close. Μέρος της ψυχαγωγίας αποτελεί και το καινούργιο Music Hall που διαθέτει τη σκηνή του για ζωντανές συναυλίες συγκροτημάτων, μουσικών, DJ και θεματικά βραδινά πάρτυ.

Ευρύχωρα δωμάτια

Με ιδιαίτερο σχεδιασμό και μεγάλο μέγεθος είναι οι 2.090 καμπίνες του Quantum of the Seas. Οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως τις καμπίνες Family – Connected που απευθύνονται σε οικογένειες, ομάδες ή φίλους, τις καμπίνες Studio με τα νέα μπαλκόνια και τις εσωτερικές που έχουν δημιουργηθεί για επισκέπτες που ταξιδεύουν μόνοι.

Επιπλέον, υπάρχουν οι καμπίνες Virtual Balcony με τα εικονικά μπαλκόνια, οι οποίες παρότι είναι εσωτερικές διαθέτουν μεγάλες ψηφιακές οθόνες που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες από τη θάλασσα, εξασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο θα έχει θέα.