Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2015 14:03 |
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς
Πηγή: Eurokinissi

Ανοίγει το επόμενο διάστημα ο δρόμος για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς, με το σχετικό νομοσχέδιο να βρίσκεται σε διαβούλευση. Με την ψήφισή του θα ξεπαγώσουν οι διαδικασίες κτήσης ιθαγένειας, που είχαν διακοπεί μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του προηγούμενου νόμου του 2010.

Με τις προωθούμενες ρυθμίσεις παιδιά μεταναστών, που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα θα έχουν δικαίωμα κτήσης ελληνικής ιθαγένειας στη βάση δύο βασικών προϋποθέσεων: εγγραφής στην πρώτη δημοτικού ελληνικού σχολείου και νόμιμης συνεχούς διαμονής ενός εκ των γονέων τους επί πέντε τουλάχιστον έτη πριν τη γέννησή τους ή δεκαετούς νόμιμης διαμονής του γονέα εφόσον γεννήθηκαν πριν τη συμπλήρωση της πενταετούς παραμονής.

Παράλληλα, όμως, προβλέπεται πως κατά το χρόνο υποβολής της κοινής δήλωσης- αίτησης των γονέων του θα πρέπει να συνεχίζουν να παρακολουθούν ελληνικό σχολείο, ενώ οι γονείς του απαιτείται να διαμένουν νόμιμα στη χώρα και ο ένας εξ αυτών να κατέχει άδεια συγκεκριμένου τύπου (π.χ. επί μακρόν διαμένοντος, αόριστης διάρκειας, αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα).

Μέριμνα λαμβάνεται με το νομοσχέδιο και για παιδιά μεταναστών, τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά μεγάλωσαν στη χώρα. Έτσι, δικαίωμα κτήσης ελληνικής ιθαγένειας θα έχουν ανήλικοι αλλοδαποί εφόσον έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση είτε εννέα τάξεων ελληνικού σχολείου, είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο- λύκειο).

Επίσης, δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας αποκτούν και αλλοδαποί, που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα και είναι απόφοιτοι τμήματος ή σχολής ΑΕΙ ή ΤΕΙ, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν και απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου. Η ρύθμιση, δηλαδή, δεν αφορά αλλοδαπούς που για διάφορους λόγους επέλεξαν να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά μόνον όσους μετά την παρακολούθηση ελληνικού σχολείου συμμετείχαν σε εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Όπως διευκρινίζεται, οι διατάξεις που δίνουν δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας δεν αφορούν μόνο στα παιδιά που θα γεννηθούν στη χώρα μετά τη δημοσίευση του νόμου, αλλά σε όλα τα παιδιά μεταναστών, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και είναι ανήλικα κατά τη δημοσίευση.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τις αιτήσεις κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης στην Ελλάδα ή φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, που είχαν υποβληθεί με βάση τον νόμο του 2010, αλλά πάγωσε η εξέτασή τους μετά τον Νοέμβριο του 2012 όταν προέκυψαν οι πρώτες πληροφορίες για το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ.

Στην περίπτωση αυτή, οι μετανάστες δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση, ούτε να καταβάλουν εκ νέου το παράβολο των 100 ευρώ και οι αιτήσεις τους θα εξεταστούν με τις νέες προϋποθέσεις του προωθούμενου νομοσχεδίου.

Παράλληλα, εισάγονται διατάξεις για την προστασία μαρτύρων και θυμάτων ρατσιστικών εγκλημάτων και εγκληματικών πράξεων σε βάρος ζωής, υγείας, σωματικής ακεραιότητας, περιουσίας, ιδιοκτησίας και προσωπικής και γενετήσιας ελευθερίας. Σε αυτά χορηγείται άδεια διαμονής ετήσιας αρχικά διάρκειας. Πρόκειται για διάταξη που το περασμένο έτος είχε πυροδοτήσει ενδοκυβερνητικές τριβές στον τότε κυβερνητικό συνασπισμό, με την απόσυρση της μέσω τροπολογίας του κ. Μπαλτάκου.

86
pelopidas
25/05/2016 08:14
Ellada agapi mou se teleiwsan.Never give up pali me xrwnia me kairous pali dikia mas thase. .
Φέρτε λάθρο!
22/10/2015 20:51
Kαι τι να χάσουν τις μίζες; Τι να χάσουν τα φτηνά χέρια; Τι να χάσουν τα υπάκουα όντα; Τι να χάσουν ψηφαλάκια; Τι να έχουν να κάνουν με θυμωμένους Ελληνες! Με απαιτήσεις; Με γνώμες; Εδώ συμφέρει στο κάθε κΩμα, η αλλαγή πληθυσμού! Με τις υγείες σας!!
Παίξε μου το, το νταούλι!
22/10/2015 20:45
Και πρώτη γλώσσα Αραβικά! Και Σαρία! Και ΙΣΙΣ! Και τζαμιά πολλά! Και τζιχαντιστές! Και ανατινάξεις! Και κομμένα χεράκια ποδαράκια! Επιτέλους προοδος!
stavretta
11/06/2015 17:47
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΕΤ' Ο ΑΛΕΞΗΣ....(ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ). Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΊΑΣ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΝ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΥΤΕ ΙΣΟΙ ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΙ. ΑΛΕΞΗ άΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΟΔΟΤΗ - ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ - ΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΑ.
18/05/2015 17:27
PSIFOFOROI GIA TON SURIZA KAI DOULEIA GIA TOUS XILAIDES DIKIGOROUS POU TOUS EKMETALEUTONTAI , GIATI ? GIA AUTO FERNOUN MESA KAI FERNOUN KAI FERNOUN .. GIATI DEN TOUS GURIZOUN PISO STIN TOURKIA ? EXEI I TOURKIA POLEMO ? OXI OI METANASTES EINAI MPIZNES !
Dimitris
18/05/2015 13:01
Άλλο η απόκτηση ιθαγένειας και άλλο η απόκτηση Ελληνικής υπηκοότητας. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Ελληνική ιθαγένεια έχει μόνον όποιος κατάγεται από Έλληνες γονείς. Η ιθαγένεια αναφέρεται στην εθνική καταγωγή κάθε προσώπου. Υπηκοότητα μπορεί να λάβει ο καθένας που έχει γεννηθεί ή ζει και εργάζεται ( και ως εκ τούτου φορολογείται ) σε μία χώρα. Θεωρώ σωστό να αποκτήσουν τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, και που στο μέλλον θα συμμετέχουν στην Ελληνική κοινωνία ( αφού δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια άλλη) την Ελληνική υπηκοότητα, να είναι δηλαδή νόμιμοι φορολογούμενοι πολίτες στην ελληνική επικράτεια. Ιθαγένεια όμως γιατί να αποκτήσουν αφού δεν έχουν γεννηθεί από Έλληνες στην καταγωγή γονείς; Το να δίνεται Ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες είναι καλό και θεμιτό. Εφόσον ζουν εδώ και εργάζονται εδώ, τότε θα πρέπει να φορολογούνται και να έχουν νομικές υποχρεώσεις στην χώρα στην οποία ζουν. Αυτό ισχύει άλλωστε σε όλες τις χώρες και δεν βλάπτει την χώρα φιλοξενίας των μεταναστών και τους εμποδίζει να βγάζουν χρήματα στις χώρες καταγωγής τους ( όπως γίνεται μέχρι τώρα).
ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ
24/05/2015 21:41
Συμφωνώ ! Η παγκοσμιοποίηση θέλει αχταρμά και ασύνδετο λαό από θρησκεία και χωρίς εθνική ταυτότητα ! Ένα συνονθύλευμα ομογενοποιημένων μαζών που δεν θα αντιδρούν μελλοντικά σε όποια σχέδια και αποφάσεις των δυναστών , επειδή δεν θα έχουν κοινές ρίζες ( εθνική ταυτότητα ), κοινή ιστορία , κοινή θρησκεία , ίδια ήθη και έθιμα ! Έτσι επιτίθενται με δυο τρόπους : 1) Προωθούν την άλωση και διάσπαση της εθνικής ταυτότητας με την χορήγηση ιθαγένειας Ελληνικής , αντί να δώσουν μόνο υπηκοότητα σε μη Έλληνες και 2) Αναγείρουν Τέμενος ( όχι τζαμί ) στις υπώρειες του Παρθενώνα , επάνω στο Δημόσιο Σήμα , στην αρχαία ιερά οδό που κάτω της κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς και όλη την ιστορία του αρχαίου κράτους των Αθηνών ! Χάθηκαν τα οικόπεδα σε όλη την Αττική , στον Ταύρο , στον Ρέντη , στο Αιγάλεω , στο Κερατσίνι του Πειραιά στο Σχιστό ! Όχι , το φτιάχνουν εκεί που γούσταραν , λόγω συμβολισμού , οι Μουσουλμάνοι , καθοδηγούμενοι κυρίως από την Τουρκία ! Να' μαστε κι' ευχαριστημένοι που το κάνουν εκεί δύο χιλιόμετρα από τον Παρθενώνα και όχι δίπλα του ή πάνω στην Ακρόπολη που τον είχαν για 400 χρόνια ! Μπερδεύουν σκόπιμα την έννοια της υπηκοότητας και της Ιθαγένειας επικαλούμενοι τα' χα ανθρωπιστικούς λόγους , λες και αν τους δώσουν μόνο υπηκοότητα , που αυτό συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη , θα είναι κατώτεροι άνθρωποι και με λιγότερα δικαιώματα από τους ιθαγενείς Έλληνες ....
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
17/05/2015 23:31
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση αρπαγής 23χρονου, στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ υπηκόων Αλβανίας και τσιγγάνων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος οκτώ τσιγγάνων, ηλικίας από 19 έως 28 ετών και τουλάχιστον άλλων επτά άγνωστων ατόμων, για τα αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, απόπειρας εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.....ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΥΛΑΔΕΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΤΑ ,ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΑΙΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΟΜΕΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΥΣ.
Mitsos
17/05/2015 17:54
Ego ime ellinas genimenos stin Germania Apo metanastes pou Irthane totes san Gastarbeiter eho tin elliniki Apo genis ala gia na pao stin hora pou Zo Prosta hriazome tin dipli ke Meta apo peninta hronia pou zoume edo eho ke dikeoma na tin eho os ke gia zitima ekloges pou nomizo eho dikeoma na psifiso
Thessalonian
17/05/2015 15:00
Na katargisete tin ethnikistiki/ratsistiki lexi "ithagenia" apo to lexiko sas. Ine mia ahristi lexi pou I moni tis hrisi apoteli mia vasi gia anofeli ethnikismo/ratsismo.
Δημος
16/05/2015 21:16
Ο Καμμένος που το παίζει και εθνικάρας τι λέει? έφυγε από ΝΔ και νταραβαριζεται μ' αυτούς που δεν πιστεύουν καν στην ενοια της εθνικοότητα? μα με τετοια μυαλά πως να πάει μπροστά η χώρα. Σαν δεν ντρέπεται.
Κομμουνιστική μίζα! 24%
16/05/2015 21:04
Κι ο Κατσούμπαλος για ιθαγένεια θα κόβει μίζα 24%!!! Κομμουνιστική μίζα!
xirafi
16/05/2015 18:56
fenetai pws o dhmosiografos grafei gia kutorni8ia ypikoooths pernetai alla oxi i8ageneia h apla einai asxetos
σσζ
16/05/2015 16:15
ΑΝ θέλουν να γίνουν Ελληνες, ΑΝ συμμερίζονται τον ελληνισμό ως πολιτιστική συνέχεια, ΑΝ είναι έτοιμοι να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος, ΑΝ γνωρίζουν στοιχειωδώς την ελληνική ιστορία!Αυτά πρέπει να εξετάζονται, η υπηκοότης δεν είναι χαρτιά!
Βασίλης
16/09/2016 15:00
Γιατί ως γωνστόν, ο κάθε σύχρονος νεοέλληνας γνωρίζει την ιστορία του ε ?? Οι μισοί δεν ξέρουν αν έγινε καν εμφύλιος και οι άλλοι μισοί δεν γνωρίζουν τα βασικά του βαλκανικού και του Α'/Β' παγκοσμίου πολέμου, και μπερδεύουν το '21 με το '40. Ρε πάτε καλά ποιοι είστε εσείς που θα κάνετε και γυμνάσια στα παιδιά για τον αν θα πάρουν υπηκοότητα ? Ζουν και δουλεύουν εδω ? Τότε τελείωσε, αυτό ειναι το λογικό το ορθόν και το δίκαιο. Παραδεχτείτετο και αφήστε τα εθνικιστικά κόμπλεξ σας στην άκρη.
Καημένη Ελλάδα
16/05/2015 14:07
Αντε να γίνουμε με το καλό Βοσνία. Οι μ@λ@κίες πληρώνονται αλλά εδώ θα τις πληρώσουν οι επόμενες γενιές, όπως και τα χρέη.
Ευαγγελία 28
16/05/2015 11:38
Δηλαδή όλους τους ξένους που έζησαν λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα τούς λέμε έλληνες???? Μα, τρελοί είναι???? Παράλογο είναι και για τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ να θεωρηθούν έλληνες. Γιατί, καλά να πείς ένα αλβανάκι ή ένα βουλγαράκι ελληνόπουλο΄αν και εφ΄σοον έχει αναθραφεί με ελληνόπουλα, αλλά πώς να πείς ένα μαύρο ή ένα κίτρινο παιδί ελληλόπουλο???????? Δυστυχως, αυτοί που κυβερνάνε δεν σέβονται ούτε την ελληνική ομορφιά, ούτε τον ελληνικό πολιτισμό, ούτε την ελληνική θρησκεία. Πήγανε σε ένα πανεπιστημιάκι, διοριστήκανε στο κράτος με κάτι χιλιάρικα το μήνα, και νομίζουν οτι είναι όλα ίσωμα. Εμ, δεν είναι!
ανταιος
05/04/2016 21:09
και ποια ειναι η ελληνικη θρησκεια?
Dimitris
18/05/2015 13:02
Ναι είναι εντελώς λάθος. Αυτό που θα πρέπει να δοθεί είναι Ελληνική υπηκοότητα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φορολογούνται στην Ελλάδα και όχι Ελληνική ιθαγένεια που έχει να κάνει με την καταγωγή του καθενός.
δε μας παρατάς;
17/05/2015 11:33
εμ,αγάπη μου,τι να κάνουμε,άλλοι αδικούνται σ'αυτή τη ζωή κι άλλοι ευνοούνται.Τουλάχιστον πες μας τι σπούδασες για να ξέρουμε από πού πηγάζει η ατέρμονη εξυπνάδα σου.
ΧΧΧ
17/05/2015 11:16
Εχει το χρώμα τόση σημασία για σένα; Αν τα παιδιά γουστάρουν να λένε ότι είναι Ελληνες, τι σημασία έχει το χρώμα του δέρματος; Σημασία έχουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και με τους Μουσουλμάνους θα υπάρξει πρόβλημα. Το ελληνικό ερωτηματικό σ'ενοχλεί; :)
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
16/05/2015 11:30
Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν εντολή σε χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Αφρική να εγκαταλείψουν τη χώρα. Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, 45.000 άνθρωποι έχουν διεισδύσει στο Ισραήλ από την Ερυθραία και το Σουδάν. Όλοι αυτοί έχουν λάβει επιστολή που τους προειδοποιεί ότι μέσα σε μια προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση του εβραϊκού κράτους, θα τους δώσει 3.500 δολάρια σε μετρητά και ένα εισιτήριο απλής μετάβασης στην πατρίδα ή σε άλλη αφρικανική χώρα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι παράνομοι μετανάστες θα αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδο στη Σαχαρονίμ, στην έρημο Νεγκέβ.ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΚΥΛΑΔΕΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ .
cosmopolitis1
16/05/2015 20:46
EKEI TO ΠΑΣ..ΠΑΝΤΑ......ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ......,ΌΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΚΑΣΙΑΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΥΠΟ.ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Σ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΑΙ..., ΝΑΙ...ΚΙΝΕΤΑΙ.....!!!ΕΣΥ....ΒΟΘΡΕ, ΧΤΙΣΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ...!!!
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
17/05/2015 21:02
frocio γιατι δεν απαντας για αυτο που κανει το κρατος του Ισραηλ;γιατι σε τσουξει bastardo,εαν τα εκανε η ΕΛΛΑΔΑ θα ειχες σκυλιασει ξευτιλισμενε μισθοφορε του Σορος και των Εθνομιδενιστων.
Υπηκοότητα
16/05/2015 10:53
Η ιθαγένεια δεν δίνεται, αλλά αποκτιέται με την γέννηση. Αυτό που δίνεται είναι η υπηκοότητα. Σταματήστε επιτέλους να μιλάτε για ιθαγένεια...
Dimitris
18/05/2015 13:04
Και όμως αυτό που θέλουν να παραχωρήσουν είναι ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα.
ka
17/05/2015 15:48
http://el.wikipedia.org/wiki/ιθαγένεια
Καημένη Ελλάδα
18/05/2015 10:22
Οι εξυπνάκηδες, που λέγαμε! ;)
rm
17/05/2015 00:43
Ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει. Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) ή υπό προϋποθέσεις του τόπου γέννησής του (δίκαιο του εδάφους)... Το τελευταίο θα νομοθετηθεί. Και λέγεται ιθαγένεια!
Καημένη Ελλάδα
18/05/2015 10:23
Οι εξυπνάκηδεςμ που λέγαμε! ;)
Μάριος
16/05/2015 08:58
Γεννήθηκα εδώ, πήγα νηπιαγωγείο,δημοτικό,γυμνασιο,λύκειο,ΑΕΙ, και πριν λίγους μήνες ξεκίνησα και δουλειά. Όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς την ήθελα γιατί όντως ένιωθα Έλληνας, τώρα όμως? μετά απο όλο τον ρατσισμό όλο αυτο το μσος ενώ περάσαμε απο όλα τα στάδια μαζί? Την θέλω για να φύγω όπως και η πλειοψηφία της δικής μου γενιάς. Την δική μου την γενιά την αδικήσατε χωρίς να το αξίζουμε και καταβάθος το γνώριζετε καλά, και ειναι κρίμα γιατί ο Ελληνικός λαός έχει βιώσει και συνεχίζει και βιώνει αυτην την περίοδο την προσφυγιά σε έντονο βαθμό και ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να μεταναστεύεις ειτε για λόγους οικονομικούς είτε γιατί αναγκάζεσαι λόγο πολέμου. Υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες που είναι καλοί άνθρωποι, υπάρχουν όμως και πολλοί που τους φταίνε τα πάντα, και φυσικά πάντα φταίνε οι άλλοι. Βλέποντας τα σχόλια εδώ μπορεί να βγάλει τα συμπέρασματα του. Ένας "Λαθρομετανάστης"
Αληθειος alithios.blogspot.gr
17/05/2015 20:47
Ρατσισμός είναι να θεωρείς τον άλλο χειρότερο (ή καλύτερο) λόγω της καταγωγής του. Αυτό δεν ισχύει για μένα (και πιστεύω τους περισσότερους Έλληνες). Απλώς δεν θέλω στον πληθυσμό της χώρας μου να προστεθεί ένα 10-20-30% άλλου πληθυσμού επειδή τότε μειώνεται το μερίδιό μου σ αυτή κατά το ίδιο ποσοστό. Εσύ θα ήθελες στην χώρα από την οποία προέρχεσαι να έρθουν μερικά εκατομμύρια λαθρομετανάστες; Πιστεύω πως όχι κι αυτό κε κάνει να πιστεύω ότι ανήκεις περισσότερο σ αυτήν. Προσθέτω ότι όταν ήρθατε είσασταν πάμφτωχοι και εξαθλιωμένοι και εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει καμμία αναγνώριση παρά μόνο κατηγορίες που είναι ενδειξη μίσους.
Ρωμανός
17/05/2015 10:52
Μάριε, απο που προέρχεσαι;
Μιχάλης
16/05/2015 08:53
'Ομαιμον, ομόγλωσον, ομόθρησκον, και ομότροπον !!
rm
17/05/2015 00:45
Και ομομαλάκιον...
Φύγετε επιτέλους!
16/05/2015 03:52
Το μεγάλο ξεπούλημα αρχίζει! Σε λίγο ούτε θα θυμόμαστε τι είναι Ελλάδα! Ούτε καν ελληνικά δε θα μιλάμε! Ντροπή σας αλήτες!
Δημός
15/05/2015 21:32
Αυτά να τα δούνε οι βλάκες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.
ΓΔ
16/05/2015 17:15
Αυτοί ξύπνησαν. Βλάκες παραμένουν αυτοί που ψηφίζουν ακόμα ΝΔ ΠΑΣΟΚ που 30 χρόνια μας έλεγαν ότι οι μετανάστες θα φύγουν.
Βασίλης
16/09/2016 15:05
Όποιος ψηφίζει χρυσή αυγή συμφωνεί με τον ναζισμό του χίτλερ. Οι αρχηγοί της ΧΑ 'εχουν σημαίες και τατουάζ με την σβάστικα, άρα είσαι και εσύ ένας νεοναζί φασίστας απόγονος του χίτλερ, και τολμάς να πιάνεις στο στόμα σου την ελλάδα και την πατρίδα ? Κάτι τέτοιους σαν και εσένα τους έσφαζαν στο γόνατο σε ενέδρες και τους ξεκοίλιαζαν γιατί έκαιγαν και σκότωναν ολόκληρα χωριά με αμάχους και γυναικόπαιδα. Α ρε κακόμοιρε νεοέλληνα, ξεχνάτε γρήγορα το παρελθόν σας εγγόνια των ταγματασφαλιτών.
Δημος
16/05/2015 21:12
Ναι αλλά η ΝΔ δεν τους εδινε ιθαγένεια, ετσι δεν είναι? επομένως υπάρχει μεγάκη διαφορά μεταξύ ΝΔ και Τσίπρα. Καί ακόμα να δείς, τώρα είναι μόνο η αρχή.
ΓΔ
17/05/2015 21:38
Να συμπληρώσω ότι θεωρώ το εθνικό αυτό μνημόνιο πολύ χειρότερο από το οικονομικό
cosmopolitis1
16/05/2015 20:49
ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ,ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΙ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΝΑΖΙΣΤΕΣ,ΑΝΑΒΟΛΙΚΟΜΠΟΥΧΕΣΤΡΕΣ....ΞΥΠΝΗΣΑΝ???? ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...., ΜΑΛΛΟΝ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ....ΠΙΣΩ.....ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ...!
Δημος
16/05/2015 13:20
Εννοουσα οτι αντι να ψηφισουν Σαμαρά, πηγε χαμενη η ψηφος τουσ και ετσι εβγαλαν τον Τσιπρα.
ΓΔ
17/05/2015 21:32
Όπως στο οικονομικό μνημόνιο δεν μπήκαμε ξαφνικά αλλά σαν αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ ΝΔ επί 30 χρόνια έτσι και η δημιουργία μεγάλων μειωνοτήτων στην Ελλάδα οφείλεται στην εθνική πολιτκή των ίδιων κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ (με μεγάλη του χαρά ομολογουμένως) υπογράφει το εθνικό μνημόνιο.
cosmopolitis1
16/05/2015 20:50
ΑΣΕ ΜΩΡΗ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...!
ΓΔ
16/05/2015 20:46
Επί ΠΑΣΟΚ ήρθαν οι Αλβανοί και επί ΝΔ οι υπόλοιποι. Χαμένη ψήφος είναι αυτή που πήγε στη ΝΔ. Λυπηρό μεν αλλά το μόνο κόμμα που είναι εναντίον της λαθρομετανάστευσης είναι η ΧΑ.
Anonymous
15/05/2015 21:00
Πραγματικά αυτό που συμβάινει ειναι αδιανοητο, Αθώα εισροή αλλοδαπών με την συντριπτική αυτών πλειοψηφία να ειναι μουσουλμανική . Απόδοση υπηκοότητας η οποία θεωρεί τους αλλοδαπούς ίσονομους πολίτες με πιθανό δικαίωμα ψηφου Όταν το μουσουλμάνο στοιχείο έχει εκφραστεί τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια με βάρβαρο και ακραία εθνικιστικό τροπο. Και εγώ πραγματικά τους πονάω με τα βάσανα που τραβάνε και τους λυπάμαι, αλλα περισσότερο Να κλέψω την χώρα μου απο τα παιδιά μου
Πότε φεύγετε;
15/05/2015 19:26
Και η Τασία Αφασία, Πρόεδρος! Με αντηλιακά στο χέρι! Κορρές! Βιολογικά!
Πότε φεύγετε;
15/05/2015 19:25
Σε πέντε χρονάκια το πολύ, ούτε Ελληνας για δείγμα! Είτε δολοφονημένοι από τους λάθρο, είτε εκτοπισμένοι, είτε μετανάστες! Επιτέλους όμως θα έχουν πειθήνιους ψηφοφόρους οι 'αρχοντες'!!! Σήκω σήκω κάτσε κάτσε με 99% ψήφους!!
cosmopolitis1
16/05/2015 11:58
Σταμάτα να λές εξυπνάδες και να πετάς ρουκέτες...!!Οι ισλαμιστές είναι μία μικρή μειοψηφία και σε κάθε περίπτωση όταν οι έλληνες τη δεκαετία του '20,ρακένδυτοι,κυνηγημένοι απ την Μικρά Ασία,φτωχοί και βρώμικοι πήγαιναν με σαπιοκάραβα στην Αμερική,στα μπάρ και στα μαγαζιά ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"...! Σταμάτα λοιπόν να παραληρείς και να ονειρεύεσαι ότι θα σε δολοφονήσουν οι ΛΑΘΡΟ....!ΕΧΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΡΔΙΑΣ άγνοια και μίσος...!Οσο για τα ειρωνικά..."πότε φεύγετε.??" δεν γελάει κανείς....!!!
up state ny
18/05/2015 02:42
l grafis psemata tora kai xanis opio sevasmo eixa gia ta grafomena sou kai ypotheto oth eisai kai kratikodietos gia pes mas pou yphrxan h tabeles gia tous ellhnes to 20? otan grafis tha grafis me epixirimata h fthnh propaganda den metrai
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
17/05/2015 01:32
ρε μακακα η Αμερικη τοτε ειχε αναγκη απο εργατικα χερια,σημερα η ΕΛΛΑΔΑ ειναι μια χωρα πτωχευμενη ,επειδη τα κρατικοδιαιτα κοπροσκυλα σαν εσενα ειχαν μεγαλους μισθους χωρις να προσφερουν εργο,αυτα που γραφεις για ταμπελες ειναι προπαγανδα των ξεφτιλισμενων ελληνοφωνων μισθοφορων του Σορος σε αυτη την κλικα ανηκεις ελεηνε και εσυ.....ελληνοφωνε σκυλα 21 δισ. κοστιζουν καθε χρονο οι λαθροκηφηνες στην ΕΛΛΑΔΑ....τραβα για Συγγρου τα ξερεις τα κατατοπια.......
cosmopolitis1
17/05/2015 21:55
XAΠΙΑ??? ΠΑΛΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ???? ΑΑΑ ΚΑΙ ΗΛΠΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ....!
Α.Μ
15/05/2015 17:20
νομίζω οτι ο νόμος πρέπει να τροποποιηθεί και να απονέμεται υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια. Ισως είμαστε η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που κακώς παρέχει ιθαγένεια. Άλλο πράγμα η υπηκοότητα και άλλο ιθαγένεια. Απορώ πως μετά τα χουβαρδαλίκια του Ανδρέα Παπανδρέου,κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό!!!
ΕΛ-ΛΗΝ
16/05/2015 11:03
ΕΛ-ΛΗΝ σήμαινει ΑΥΤΟΧΘΩΝ σημαίνει ΓΗΓΕΝΗΣ, ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ δεν πρέπει λογικα να τους την παραχωρούν, αλλα μονο την υπηκοότητα υπο όρους. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝΕΣ ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ενώ οι αλλοδαποί θα είναι πάντα φιλοξενούμενοι στην ΕΛΛΑΔΑ. Ο ξενος παράγοντας οηε, δεν ξέρω κατά ποσο μας προστατεύει πράγμα που θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος (μονο που ηταν μεχρι προ εκλογών εβραιοκρατούμενο χριστισνοπληκτο και ανθελληνικό). ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ http://www.youtube.com/watch?v=GKe_24JSubw
Συντ/χος ναυτικός
15/05/2015 23:35
Συμφωνώ απόλυτα. ΄Αλλο υπηκοότητα, πού θεωρείται ιδιότητα όλων τών νομίμων κατοίκων μιάς υπάρχουσας καί αναγνωρισμένης κρατικής οντότητας, καί άλλο ιθαγένεια, ιδιότητα πού πρέπει νά έχουν μόνον οι κάτοικοι, τό γένος τών οποίων έχει πρό πολλού καταγραφεί στά δημοτολόγια τού συγκεκριμένου κράτους. Δηλαδή μέ ποιό σκεπτικό ο Ρώσος,Αμερικανός, Ιάπωνας, Νιγηριανός, Νορβηγός, Φιλιππίνος, Ιταλός, Νιγηριανός, Κούρδος, Βραζιλιάνος, Αιγύπτιος, κλπ., θά παίρνει τήν Ελληνική ιθαγένεια; Τήν υπηκοότητα ναί, τήν ιθαγένεια όχι.-
Καημένη Ελλάδα
16/05/2015 14:11
Θα βγούνε μερικοί εξυπνάκηδες και θα σου πούνε ότι υπηκοότητα και ιθαγένεια είναι το ίδιο. Και είναι αλήθεια γιατί μερικοί φρόντισαν τελευταία να νομοθετήσουν αυτήν την εξίσωση για μικροκομματικούς λόγους.
ένας εξυπνάκιας
17/05/2015 00:49
Ιθαγένεια ή υπηκοότητα ονομάζεται νομικά η ιδιότητα του πολίτη, για την ακρίβεια ο νομικός δεσμός του ατόμου με το κράτος στο οποίο ανήκει. Κάθε άνθρωπος αποκτά ιθαγένεια τη στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα την ίδια με έναν από τους γονείς του (δίκαιο του αίματος) ή υπό προϋποθέσεις του τόπου γέννησής του (δίκαιο του εδάφους). Ιθαγένεια και υπηκοότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα] Οι δύο λέξεις είναι ταυτόσημες και χρησιμοποιούνται εξίσου στην καθημερινότητα, απλά στα επίσημα κείμενα προτιμάται η ιθαγένεια για λόγους πολιτικής ορθότητας. Η υπηκοότητα έχει συνδεθεί με τις απόλυτες μοναρχίες, όταν ο λαός όφειλε υπακοή στον «ελέω Θεού» μονάρχη - για τον ίδιο λόγο προτιμάται ο όρος πολίτης από τον υπήκοο. Σε κάποια επίσημα κείμενα χρησιμοποιείται επίσης η λέξη ιθαγενής για τον κάτοχο της ιθαγένειας. Αν και απόλυτα ορθός, ο όρος συνήθως αποφεύγεται στην καθομιλουμένη, επειδή έχει συνδεθεί στον μέσο νου με τους εκτός Ευρώπης αυτόχθονες πολιτισμούς.
Καημένη Ελλάδα
19/05/2015 01:22
Σε περίμενα να σκάσεις μύτη. Ολο το ίδιο μεταφρασμένο κείμενο με τις γνωστές βλακείες μας κοπανάς. Υπηκοότητα σημαίνει υπακοή στη νομοθεσία του κράτους που στη προσφέρει. Στην Ελλάδα Γαλλική υπηκοότητα λέμε κι όχι ιθαγένεια. Και οι Γάλλοι λένε Γαλλική εθνικότητα και σε καμμιά περίπτωση ιθαγένεια. Το ίδιο κι οι Βρετανοί. Στην Ελλάδα ξεχωρίζαμε μέχρι πρότινος την ιθαγένεια απο την υπηκοότητα. Μόλις πριν μερικά χρόνια οι έννοιες εξισώθηκαν για μικροπολιτικούς λόγους.
Κατερινα
16/05/2015 03:58
Έτσι ακριβώς ! Δεν ήξερα ότι οι μετανάστες απο το Πσκισταν , Ιράκ , Αυγανισταν, Συρία είχαν Έλληνες προπάτορες ? οι κυβερνώντες μας ειναι έτοιμοι να πουλήσουν την χωρα μας για μερικούς ψήφους! Ντροπή.!
.
15/05/2015 17:07
Σε ολους χαρτια, να γινουμε Αμερικη ή Αυστραλια με τους αυτοχθονες εκτοπισμενους σε καποια χωρια και τις πολεις "πολυπολιτισμικες", χωρις εθιμα και χωρις ταυτοτητα. Διαλυστε τα ολα!
Φωτιά και τσεκούρι
16/05/2015 14:16
Απλά θα χρειαστεί κάποια στιγμή τα εγγόνια μας να ξανακερδίσουν τη χώρα τους, όπως το 1821. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Ποιός είπε ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται;
cosmopolitis1
15/05/2015 19:47
ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΚΛΠ... ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ 1ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ........!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ????? ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ??? ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ???
Ασχημο παράδειγμα διάλεξες
16/05/2015 14:22
Ουτε οι Ινδιάνοι κι οι Αβορίγες ήταν ρατσιστές και καταλήξανε σε ρεζέρβες.
.
16/05/2015 12:32
Δεν είναι ρατσισμός, η Αμερική, η Αυστραλία, ο Καναδάς κλπ είναι χώρες πολυπολιτισμικές, χωρίς ταυτότητα με τους αυτόχθονες υπο διωγμό και αυτά είναι γεγονότα. Ξεκολλήστε απο το κεφάλι σας επιτέλους, όποτε κάποιος πει αντίθετη άποψη σε τέτοιο ζήτημα αμέσως είναι ρατσιστής, σύνελθετε και νιώστε.
Κατερινα
16/05/2015 04:18
Και εγω ζω στον Καναδα 41 χρονια, αλλα δεν έχω ιθαγένεια καναδική . Έχω Καναδικη υπηκοότητα . Ιθαγενείς ειναι οι αυτόχθονες , που ζούσαν εδω πριν έλθουν οι Ευρωπαίου. Και κατι άλλο. Εγω ειλθα στο Καναδα νόμιμα, οχι παράνομα. Απο την πρώτη μέρα εργαςτικα και πληρώνω φορολογία σε αυτη την χωρα, και ποτε δεν έκανα κατι παράνομο , διαφορετικά ο Καναδάς θα με είχε στείλε πίσω απο εκεί που ήλθα προ πολλού.
zz
15/05/2015 16:23
Όλη η ανθελληνική σαβούρα γιορτάζει την πώληση της Ελληνικής ιθαγενείας σε ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,(διότι άλλο μετανάστης που τον προσκαλεί η Ελληνική πολιτεία , και άλλο διάφοροι σκατάδες που έρχονται με το έτσι θέλω , και κάποιοι σκατάδες που το παίζουν Έλληνες τους νομιμοποιούν ) σήμερα όλα τα σκατά , η σχεδόν όλα του πολιτικού υπόκοσμου της Ελληνικής βουλής γιορτάζουν , ( αλήθεια γιορτάζουν και τα βόδια που τους ψήφησαν ?) μόνο έτσι μπορεί κανείς να τους αποκαλεί , δεν θυμάμαι να μεταφερθήκαν Έλληνες δωρεάν από Ελληνικό νησί στην Αθήνα με φεριμπότ , ακόμη και οι φαντάροι μας χρεώνονται στις μετακινήσεις τους ,αυτούς που θα καλέσουν αύριο να υπερασπίσουν (ποιους) αυτά τα σκατά του Ελληνικού κοινοβουλίου με τα κωλόπαιδα τους ? ΈΛΛΗΝΑΣ γεννιέσαι δεν γίνεσαι τεχνητά , διαβάστε την άποψη της πουτάνας Ολμπραιντ σχετικά με του Κουμάνοβο , πως εμπλέκει την ΕΛΛΑΔΑ , και από εκεί βγάλτε συμπέρασμα ποιος στέλνει αυτές τις ορδές στην ΕΛΛΑΔΑ και ποιοι είναι εκείνοι που σκύβουν την μέση τους να τους εξυπηρετήσουν .
δε μας παρατάς;
17/05/2015 11:37
μήπως μπέρδεψες το σάιτ των ΝΕΩΝ με αυτό του freegossip;Αλήθεια,μήπως διαβάζεις πολύ Βελόπουλο;
cosmopolitis1
15/05/2015 19:49
EΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ...: "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ"....(εντός εισαγωγικών φυσικά!!). ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΔΥΣΤΥΧΩΩΩΣΣ....!
zz
16/05/2015 15:20
Εσύ δεν είσαι cosmopolitis1, εσύ είσαι skatopolitis -1000 , βούλωστο και τράβα κουπί κορόιδο ,πρώτα οι ΈΛΛΗΝΕΣ και η ΕΛΛΑΔΑ , και μετά όλοι οι άλλοι , εσύ ούτε μεταξύ τον άλλων δεν είσαι .
cosmopolitis1
16/05/2015 19:26
Πατσαβούρα, ζούμε στον ίδιο, μικρό, ασήμαντο.....πλανήτη.....!!!ΧΤΙΣΕ ΤΕΙΧΗ,ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ....ΣΚΑΣΜΟΣ....ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ....!ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ...!
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
16/05/2015 11:35
frocio ποσα παιρνεις για να γραφεις αυνανιστικες απαντησεις σε καθε σχολιο που δεν ειναι συμφωνο με τις εντολες των νεοταξικων;.
cosmopolitis1
16/05/2015 19:27
ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΆΠΙΑ ΜΩΡΉ, ΕΠΙΤΕΛΟΥς....!ΑΝΤΕ.....!!!FAI SCHIFO...!
Mboosh
15/05/2015 16:09
Το πρόβλημα είναι ότι το νομοσχέδιο δεν έχει αρκετές δικλίδες "ασφαλείας". Απ' αυτά που διαβάζω είτε το παιδί αποφοιτήσει από τα Ανάβρυτα είτε από το σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο. Στην Βρετανία ο υπουργός Εσωτερικών έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να δώσει την υπηκοότητα σε ανθρώπους ακόμη και αν έχουν όλα τα τυπικά (και νομικά) χαρακτηριστικά αν κρίνει ότι ο χαρακτήρας τους δεν είναι ο αρμόζων ( "think fit"). Ίσως θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε την έννοια του προστατευόμενου ανθρώπου ("protected person"), οι οποίοι ναι μεν θα έχουν Ελληνικό διαβατήριο αλλά θα υπόκεινται σε ορισμένους περιορισμούς και πχ δεν θα τους επιτρέπεται να ψηφίζουν και να εκλέγονται σε ορισμένα δημόσια αξιώματα.
Σπυρος
15/05/2015 15:45
Ποιοι νομιμοι λαθρομεταναστες? Απο οσο ξερω και οσο θυμαμαι, η Ελλαδα δεν ειχε ποτε της μεταναστευτικη πολιτικη του στυλ 'χρειαζομαι τοσους εργατες και προσκαλω αναλογο αριθμο με κανονικα χαρτια, αδειες και ασφαλιση'!? Οσοι μεταναστες μπηκαν στην Ελλαδα τα τελευταια 25 χρονια, μπηκαν παρανομα και μονιμοποιηθηκαν με μαιμου χαρτια πλαστα λαδωνοντας δημοτικους υπαλληλους 'η αστυνομικους. Κανονικα χαρτια πως πηραν??? Επισης εμεις σαν Ελλαδα γιατι κανουμε εκπτωσεις στην ευκολια με την οποια παραχωρουμε 'ιθαγενεια'? Εδω στις κεντροευρωπαικες χωρες οπως η Γαλλια πρεπει οι γονεις σου να εργαζονται κανονικα για πανω απο 10 χρονια και να ειναι μονιμοι κατοικοι Γαλλιας και το παιδι να εχει γεννηθει εκει και να σπουδαζει κανονικα για 10 χρονια και μονο μετα μπορει να κανει αιτηση για χορηγηση υπηκοοτητας! Εμεις εδω που αποτελουμε και πυλη εισοδου για τους λαθρομεταναστες γιατι ειμαστε πιο 'ευκολοι'? Μας επιασε ο πονος για τους λαθρομεταναστες 'η μηπως επειδη τα κομματα βλεπουν οτι οι ελληνες τους γυριζουν την πλατη (ακομη και στον Συριζα) ψαχνουν για νεους ψηφοφορους??? Ειμαστε ενα μικρο αριθμητικα εθνος στη μεση μιας γιγαντιαιας ανθρωπορουφηχτρας 3 ηπειρων! Αν δεν προσεξουμε λιγακι και κανουμε μικροκομματικες πολιτικες θα εξαφανιστουμε μεσα στα επομενα 20-30 χρονια (με στοιχεια του ΟΗΕ)! Μην κανετε βλακειες. Εμεις εδω θα επρεπε να δινουμε υπηκοοτητα (και οχι ιθαγενεια, εχουμε πλουτο στη γλωσσα μας για να μπερδευουμε αυτες τις 2 εννοιες) στα 20 χρονια και μετα απο πολλα τεστ (οπως στρατιωτικη υπηρεσια, κλπ). Μην ξεπουλατε την Ελλαδα σαν σακι απο πατατες ρεεεε.....
Διονυσης
15/05/2015 17:47
Η ελλαδα ειναι η μονη χωρα η οποια το θεμα της ιθαγενειας τοσο πολυσηζητημενο.. Λεει ξεκαθαρα οτι ιθαγενεια θα δινετε σε οσους πληρουν τα εξεις κριτηρια: 10 χρονια νομιμης παραμονης στην χωρα και με 9 χρονια σπουδων και παραλληλα ο γονιος να εχει αδεια παραμονης. Υπαρχει καποια δυσαρεσκια σε αυτο μηπως;;; Γιατι απο την αλλη υπαρχουν πολλα παιδεια οπως ενα απο αυτα ειμαι εγω συγκεκριμενα που εχω παει παιδικο σταθμο εχω παει προνηπια, νηπια, δημοτικο, γυμνασιο, λυκειο, εχω τελειωσει το οικονομοκο πανεπιστημιο, ειμαι μεταπτυχιακος φοιτητης και ακομα να γινω πολιτης της ελληνικης κοινωνιας. Μηπως παραπαει αυτο;;; Λεω εγω τωρα. Εχω κανει πολλες συνομηλιες και αυτο το πραγμα με την αποκτηση της ιθαγενειας δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο.
Α.Μ.
16/05/2015 15:44
δεν είμαι αντίθετος σ΄αυτό που λές, απλά αυτό που δίνουν όλες οι χώρες είναι υπηκοότητα και όχι ιθαγένεια. Να είσαι υπήκοος της χώρας, δηλαδή να έχεις πολιτικό θεσμό με το κράτος που ζείς.Ενώ η ιθαγένεια είναι ο πολιτικός θεσμός με το κράτος στο οποίο ανήκεις δηλαδή την πατρίδα σου εκεί που είναι οι ρίζες σου. Αν π.χ. γεννήθηκες στην Ελλάδα απο Ρώσους γονείς δεν έχεις ελληνικές αλλά ρωσικές ρίζες που σε προσδιορίζουν σαν άτομο.
Πάντα υπάρχουν λύσεις
16/05/2015 14:38
Μιά μόνιμη άδεια παραμονής δε φτάνει; Ο Ελληνικός λαός σε τάϊσε, σε πότησε, σε σπούδασε (και καλά έκανε) και τώρα θες να του πάρεις και τα σώβρακα; Αμα παντρευτείς Ελληνίδα, τότε κι εσύ και τα παιδιά σου θα πάρετε ελληνική υπηκοότητα. Τα παιδιά λόγω της μητέρας θα παρουν και την ιθαγένεια. Τουλάχιστον μέχρι τώρα έτσι γινόταν.
Ξυπνάτε!
16/05/2015 00:29
Παιδιά! όχι Παιδειά. Τρομάρα σου έχεις πάει και πανεπιστήμιο. Ψεύτη!
Thessalonian
17/05/2015 14:44
Esis asfalos tha prepi na iste melos tis ellinikis orthografikis astinomias. Isos gia afto to logo isaste toso xipnios/xipnia. Tromara sas...
Α.Μ.
16/05/2015 15:54
μην είσαι τόσο απόλυτος, οι περισσότεροι Έλληνες είναι απίστευτα ανορθόγραφοι, ειδικά της θετικής κατεύθυνσης νομίζεις πως δεν πέρασαν ποτέ απο το σχολείο. Τώρα πως έφθασαν μέχρι το πανεπιστήμιο είναι απορίας άξιον!! Βλέπεις έχουμε...και εξαίρετους δασκάλους και καλό σύστημα εκπαίδευσης... παπαγάλοι τρομάρα μας!!!! οι περισσότεροι ημιμαθείς και στούρνοι βγαίνουμε!!
Πάντα υπάρχουν λύσεις
16/05/2015 14:40
Κούλαρε φίλε, γιατί ψεύτης; Ολοι μας κάνουμε ορθογραφικά λάθη.
Πότε φεύγετε;
15/05/2015 19:26
νόμιμης παραμονής;;; αυτο τα λεει όλα!
cosmopolitis1
16/05/2015 12:00
KATINA....., STHN KOYZINA...!ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ "ΝΕΟΠΛΟΥΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΗ ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ"...!
Πέτρος
15/05/2015 14:54
Και ποιος (και πως) θα χορηγεί τις μακροχρόνιες άδειες παραμονής στους γονείς, έτσι ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να αποκτήσουν την Ιθαγένεια ? Με τι κριτήρια και από ποιούς φορείς ?
Ασχετος
15/05/2015 21:12
θα πλουτίσουν πάλι κάποιοι αριστεροί δικηγόροι που θα πουλάνε πιό εύκολα την Ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες. Η ιθαγένεια ΔΕΝ χαρίζεται είναι κληρονομική γιατί περιέχει την καταγωγή, άλλο η υπηκοότητα