Προφυλακιστέα κρίθηκε η 25χρονη μητέρα της ‘Αννυ, μετά από απολογία σχεδόν τεσσάρων ωρών ενώπιον της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Η Δήμητρα Μπορίσοβα που είναι αντιμέτωπη με την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και το πλημμέλημα της ψευδορκίας, έδωσε την δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν με το παιδί της και το φρικτό τέλος του προσθέτοντας στον κύκλο των συνενόχων τον φίλο του συγκατηγορουμένου της.

Η κατηγορουμένη που ξεκίνησε την απολογία της αργά μετά το μεσημέρι παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό υπόμνημα στο οποίο αρνείται ότι γνώριζε το τραγικό τέλος της κόρης της και ότι προσπάθησε να συγκαλύψει οποιαδήποτε φρικιαστική πράξη του συντρόφου της. «Δεν έχω καμία ανάμειξη, αφήστε με να κάνω τα Σαράντα του παιδιού μου» φέρεται να επαναλαμβάνει στο ανακριτικό γραφείο.

Η 25χρονη μητέρα της μικρής Άννυ, σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενη αποδίδει ευθύνες για όσα αποτρόπαια έγιναν, ώστε να εξαφανιστεί το άψυχο σώμα του παιδιού και στον Νικολάι, φίλο του συγκατηγορουμένου και πατέρα της Άννυ. Η Δήμητρα Μπορίσοβα που δια των δηλώσεων της υπεράσπισης της φαίνεται να αποστασιοποιείται από την μέχρι τώρα συγκαταβατική στάση που έδειχνε να κρατά απέναντι στον 27χρονο σύντροφό της, φαίνεται να βάζει «στο κάδρο» της διάπραξης του αδικήματος της περιύβρισης νεκρού και τον αποκαλούμενο «Νίκι».

Όπως η κατηγορουμένη φέρεται να δηλώνει πλέον: «Το Σάββατο 2 Μαΐου μίλησα με τον Σάββα κι επέμεινα να μου δώσει στο τηλέφωνο τον Νικολάι, γιατί είχα υποψίες ότι είχε σχέση με την εξαφάνιση του παιδιού. Ο Νικολάι με καθησύχασε λέγοντας μου «δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν ακούσεις και τίποτα μην στενοχωρηθείς. Αφού έμαθα από την αστυνομία τι είχε συμβεί δεν αποκλείω ο Νικολάι να είχε συμμετοχή και στην εξαφάνιση του πτώματος».

Η μητέρα της άτυχης μικρής, φαίνεται να καλείται να δώσει εξηγήσεις για πολλά σκοτεινά ακόμη σημεία της υπόθεσης με κυρίαρχο, το ταξίδι στην Βουλγαρία που έκανε το ζευγάρι, αφού είχε χαθεί η κόρη τους και πριν ειδοποιήσουν την Αστυνομία. Στο ταξίδι εκείνο, όπως η ίδια φέρεται να υποστηρίζει, ο σύντροφος της ενδέχεται να συνάντησε τον «Νίκι» πιθανόν για να εξασφαλίσει την σιωπή του.

Νωρίτερα, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν και έδωσαν κατάθεση η μητέρα, ο πατέρας και ο αδελφός της 25χρονης. Οι γονείς της κατηγορουμένης φέρονται να υποστήριξαν πως η κόρη τους αγαπούσε πολύ την Άννυ, ενώ αναφέρθηκαν με απαξιωτικούς και σκληρούς χαρακτηρισμούς στον πατέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μητέρα γνώριζε για την χαμό της κόρης της.

Ο 27χρονος πατέρας, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε με τον πλέον φρικτό τρόπο τη μικρή Αννυ, κρατείται πλέον σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομονωμένο χώρο των φυλακών Κέρκυρας.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, κατά συρροή και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ενημέρωση, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψαν σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της 4χρονης από τον πατέρα της.

Χαρακτηριστικό του ειδεχθούς του εγκλήματος είναι το γεγονός ότι οι αξιωματικοί έδιωξαν τις κάμερες από την αίθουσα πριν προχωρήσουν στις περιγραφές.

Οι Αρχές μιλούν για ένα ειδεχθές και πρωτόγνωρο έγκλημα τόσο για τα ελληνικά δεδομένα όσο και σε διεθνές επίπεδο, με δράστη τον 27χρονο, ο οποίος ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις μετά τον θάνατο του παιδιού.

Ο ίδιος λέει ότι βρήκε το παιδί νεκρό, αλλά δεν παραδέχεται ότι το σκότωσε.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν χειριστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά που γνωρίζετε είναι περίπου το 20% από τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία».

Ως προς το κίνητρο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο νεαρός πίστευε πως η σύντροφός του θα τον εγκατέλειπε μαζί με το παιδί και θα πήγαινε κοντά σε έναν 50χρονο στη Γερμανία, ο οποίος είχε δώσει στη γυναίκα κατά την τελευταία συνάντηση τους σημαντικό χρηματικό ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ ως βοήθημα.