«Η κυβέρνηση, άνευ λόγου, χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία συζήτηση με την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να γυρίσει την Παιδεία πενήντα χρόνια πίσω. Αποφάσισε να γκρεμίσει τα πρότυπα σχολεία, αποφάσισε να σταματήσει τα ξενόγλωσσα τμήματα στο πανεπιστήμιο, αποφάσισε να κάνει θεσμό τους αιώνιους φοιτητές» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, με το σύνολο των βουλευτών του Ποταμιού, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης επίσκεψη διαμαρτυρίας στο πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, που καταργείται, όπως και τα υπόλοιπα Πρότυπα.

«Εμείς με την Παιδεία δεν παίζουμε και ήρθαμε εδώ πραγματοποιώντας αυτή τη συμβολική ενέργεια έξω από ένα πρότυπο σχολείο στους Αγίους Αναργύρους, σε μία λαϊκή περιοχή, όπως είναι οι περιοχές που έχουμε μεγαλώσει, για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε. Δεν θα διακόψουμε τα μαθήματα όπως ξέρετε, βέβαια αν ήμασταν ΣΥΡΙΖΑ θα κάναμε κατάληψη για να δείξουμε την αντίθεσή μας. Δεν είμαστε όμως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε Ποτάμι, θα αντισταθούμε, θα πολεμήσουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης και έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μαζί μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Ποταμιού.

Γ. Μαυρωτάς, Κ. Μάρκου, Χρ. Ταχιάου, Στ. Θεοδωράκης, Κ. Μπαργιώτας, Σπ. Δανέλλης

Ο Στ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραδίδει ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας «στα χέρια των κομματικών φίλων της», αφού από τους δεκατρείς περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης που όρισε, οι έντεκα είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε ότι η παρουσία έξω από το Πρότυπο-Πειραματικό Σχολείο των Αγίων Αναργύρων ήταν μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας «για να δείξουμε ότι αυτό το πράγμα δεν θα το ανεχτούμε».

Τόνισε, δε, την ανάγκη να γίνουν περισσότερα πρότυπα σχολεία στις λαϊκές γειτονιές και όχι να υποβαθμιστούν και αυτά που υπάρχουν.

Ο Στ. Θεοδωράκης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» ως τη λογική της ήσσονος προσπάθειας. «Είναι η λογική του «δεν βαριέσαι αδερφέ κάποια στιγμή θα πάρω ένα πτυχίο, κάτι θα βρω στο Δημόσιο να βολευτώ» και αν θέλετε είναι η λογική που μας έφερε ως εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς, στη λογική του να καταργήσουμε ό,τι καλό υπάρχει, αντιστεκόμαστε, και είμαστε στο πλευρό των μαθητών, των γονιών των λαϊκών σχολείων που θέλουν να παραμείνουν πρότυπα και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά» συμπλήρωσε.