Στις φυλακές οδηγήθηκε πρώην διευθύντρια τραπεζικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, η οποία καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 26 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 50χρονη πρώην τραπεζικός υπεξαίρεσε συνολικά 2,4 εκατομμύρια ευρώ, βάζοντας συστηματικά «χέρι» στους προθεσμιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών της. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» το Νοέμβριο του 2011, κατόπιν εσωτερικού ελέγχου που διενήργησε η τράπεζα.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι επί σχεδόν τρία χρόνια το ανώτερο τραπεζικό στέλεχος, πλαστογραφώντας τραπεζικές εντολές και ταμειακές αποδείξεις, είχε ανοίξει κρυφούς λογαριασμούς, όπου κατέληγαν οι καταθέσεις από προθεσμιακούς λογαριασμούς πελατών της.

Τα ανυποψίαστα θύματα, σύμφωνα με τη διενεργηθείσα έρευνα, ήταν τουλάχιστον οκτώ.

Η ίδια, πάντως, απολογούμενη -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για λογιστικό λάθος, στο οποίο απέδωσε την «τρύπα» στο ταμείο της τράπεζας.

Οι ισχυρισμοί της, ωστόσο, δεν έπεισαν τους δικαστές που την καταδίκασαν σε κάθειρξη 26 ετών (από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25), αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, χάρη στο οποίο «έσπασε» τα ισόβια δεσμά.

Η τράπεζα αποζημίωσε τους θιγόμενους πελάτες, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν εντοπιστεί τα υπεξαιρεθέντα χρήματα, αλλά ούτε η 50χρονη επέστρεψε μέρος αυτών.