Τέλος στις βιομηχανικές και μεταποιητικές χρήσεις στην περιοχή της Λιμενοβιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας -Κερατσινίου (πρώην Λιπάσματα) βάζει τροπολογία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αναμένεται να κατατεθεί – όπως έγινε την Τρίτη γνωστό – προς συζήτηση και ψήφιση σε επόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, προβλέπεται η οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση – ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στόχος είναι η αξιοποίηση της θέσης της Ζώνης λόγω της μικρής απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά προς τις εξής κατευθύνσεις:

-Τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής.

-Την εξασφάλιση σημαντικών αδόμητων χώρων για κοινόχρηστες χρήσεις αναψυχής προκειμένου να αποκατασταθεί η συνέχεια της ενδοχώρας και του παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία κοινόχρηστου πάρκου πρασίνου.

Οι χρήσεις αναψυχής θα εφαρμοστούν μετά την εξειδίκευση που θα προκύψει από την πολεοδομική μελέτη. Ο μέγιστος συντελεστής δόμησης που είναι δυνατόν να καθοριστεί από την πολεοδομική μελέτη ορίζεται σε 0,15 επί της συνολικής έκτασης.

Παράλληλα, προωθείται – μέσω της τροπολογίας- η προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής αρχαιολογίας με επανάχρηση τους με συμβατές δραστηριότητες που ανάγονται στην ιστορικότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.

Επιπλέον, θα δοθεί βάρος στην αποτελεσματική προσπέλαση με Μέσα Σταθερής Τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά, αλλά και τη σύνδεση της περιοχής με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.