Περιμετρικά του σπιτιού του, σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι Ηλείας, καλλιεργούσε δύο φυτείες χασίς 59χρονος, που συνελήφθη το Σάββατο, στη διάρκεια επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Οι φυτείες περιείχαν συνολικά 771 δενδρύλλια και καλύπτονταν από δασική βλάστηση.

Για την καλλιέργεια των φυτών ο δράστης είχε συνδέσει ένα πλήρες, αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος με εξωτερική βρύση του σπιτιού του, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασική έκταση, κοντά στο σπίτι του, καλλιεργούσε 64 φυτά χασίς μέσα σε γλάστρες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες χασίς βάρους 64 γραμμαρίων, σπόρους χασίς βάρους 391 γραμμαρίων, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από πυρίτιδα συσκευασμένη με μονωτική ταινία επικολλημένη σε πέτρα, βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 11 μέτρων και πυρίτιδα βάρους 140 γραμμαρίων.

Σε έρευνες στην αυλή του σπιτιού του δράστη και σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες τέσσερις συσκευασίες χασίς βάρους 397 γραμμαρίων, καθώς και 178 γραμμάρια χασίς που είχε αποκρύψει σε πλαστικό δοχείο μέσα στο έδαφος.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 59χρονου προέκυψε ότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση της Νομοθεσίας περί αυθαιρέτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, με δικογραφία σε βάρος του για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (χασίς), καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Εως την Τετάρτη, που θα οδηγηθεί στον ανακριτή Αμαλιάδας, κρατείται.

Ολα τα φυτά εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.