Κανονικά θα εξοφλήσει όλους τους παρόχους του ο ΕΟΠΥΥ και τον Απρίλιο, διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι συνεργάτες αυτοί διευκρινίζουν ότι δεν έχει ζητηθεί από τον υπουργό Υγείας να δεσμευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Για τον ίδιο λόγο, η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε εντολή για μεταφορά των διαθεσίμων των νοσοκομείων.

Οι συνεργάτες του κ. Κουρουμπλή σημειώνουν ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει καταβάλλει στον ΕΟΠΥΥ 43,7εκατ. ευρώ, για τον μήνα Μάρτιο και προτίθεται να δώσει το χρηματικό ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού και για τον Απρίλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες, φορείς της διακίνησης φαρμάκου ζήτησαν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους.

Τέλος, οι συνεργάτες του υπουργού Υγείας, αναφερόμενοι στα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού δεν έχει ζητηθεί από τον κ. Κουρουμπλή να τα δεσμεύσει και αποκλείουν τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον.

Παραίτηση Κουρουμπλή ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητά η ΝΔ, κατηγορώντας τον πως την ώρα που «διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισυνάπτεται η σχετική εντολή που φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κας Κατοστάρα προς τα νοσοκομεία όλης της χώρας με την οποία και κοινοποιείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία και αφορά την υποχρέωση των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως μετά από αυτή την αποκάλυψη «ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του».