Στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο μεταφέρθηκαν οι 42 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το πρωί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Στη θέα των λιμενικών, οι επιβαίνοντες στη λέμβο την έσκισαν κι έπεσαν στη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, άλλα 284 άτομα επιχείρησαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Τρίτης να αποβιβαστούν σε ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, 42 εντοπίστηκαν σεπνευστή λέμβο, που βρισκόταν σε δυσχερή θέσηστη θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου της Λέσβου. Σκάφος του Λιμενικού, στη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2015», τους αντιλήφθηκε μέσω επίγειας διόπτρας που χειρίζονταν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της τοπικής Λιμενικής Αρχής.Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους παράνομα εισελθόντες αυτούς αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συνελήφθησαν, ενώ η λέμβος τους βυθίστηκε.

Κατά τον ίδιο τρόπο, σε άλλο περιστατικό εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άλλα 45 άτομα στην ίδια θαλάσσια περιοχή. Από αυτά, για προληπτικούς λόγους τρία παιδιά μεταφέρθηκαν στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και η λέμβος αυτήβυθίστηκε.

Σαράντα έξι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν το πρωί στην περιοχή Παναγία Οινουσσών Χίου. Περιπολικό σκάφος, στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2015», τους εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, από την οποία αποβιβάστηκαν στην ξηρά.Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ υποβάλλονται σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από εξειδικευμένη γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σαράντα τρεις παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Λαγκάδα Χίου,σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που τους μετέφερε ώς την παραλία του Αγίου Ισιδώρου, όπου συνελήφθησαν. Μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από εξειδικευμένη γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη Σάμο,52 παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιόκαστρο, ενώ και στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Παναγιούδας στη Λέσβο άλλοι 14 συνελήφθησαναπό στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της τοπικής Λιμενικής Αρχής.