Οκτώ προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα απεικονίζονται στη νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο, Τρίτη 21η Απριλίου.
Πρόκειται για τους Παναγιώτη Ελή, Νικηφόρο Μανδηλαρά, Γιώργο Τσαρουχά και Γιάννη Χαλκίδη, αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από τα όργανα του δικτατορικού καθεστώτος το πρώτο διάστημα της εγκαθίδρυσής του.

Στην ίδια σειρά γραμματοσήμων περιλαμβάνονται οι Σάκης Καράγιωργας, Σπύρος Μουστακλής και Δημήτρης Οπρόπουλος, οι οποίοι εξαιτίας της αντιστασιακής τους δράσης υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια στα κολαστήρια της χούντας που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην υπόλοιπη ζωή τους.

Επίσης, στη συγκεκριμένη σειρά απεικονίζεται και ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης, ο οποίος έκλεισε ο ίδιος τον κύκλο της ζωής του αυτοπυρπολούμενος στην Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.
Η νέα σειρά παρουσιάζεται αύριο, Τρίτη, στο Μουσείο Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης, ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ και θα διατίθεται από τα ΕΛΤΑ μέχρι και τις 20 Απριλίου 2016. Το κόστος των διπλών γραμματοσήμων είναι 0,72 και 0,90 ευρώ.

Επίσης, κυκλοφορούν 6.000 σετ εικονογραφημένων φακέλων πρώτης ημέρας κυκλοφορίας έναντι 5 ευρώ το καθένα, 1.000 τεμάχια τυποποιημένων γραμματοσήμων κόστους 5,90 ευρώ ανά τεμάχιο, 1.000 απλά λευκώματα γραμματοσήμων προς 11,80 ευρώ το τεμάχιο και 1.000 σετ καρτών μάξιμουμ prepaid έναντι 12,80 ευρώ το σετ.