«Θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές, τα πράγματα έχουν αγριέψει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, στο περιθώριο της συνάντησής του με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση σχετικά με τη λειτουργία των μεταλλείων της Χαλκιδικής, με τους κατοίκους να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Ακόμη, αναρωτήθηκε «αν επιτρέπεται ο ένοπλος αγώνας στη Δημοκρατία και υπογράμμισε πως υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν λένε τίποτα επ’ αυτού.»

«Δεν το έχουμε λύσει στην Ελλάδα αυτό το θέμα. Ο ένοπλος αγώνας δεν μπορεί να είναι ανεκτός στη Δημοκρατία», τόνισε και πρόσθεσε: «Η ήπια διαχείριση είναι αποτελεσματική αλλά δεν μπορεί να είναι μόνιμη».

Εν τω μεταξύ, φθορές σε δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού, αλλά κι ένας προπηλακισμός μεταλλωρύχου που κατευθυνόταν στη δουλειά του, καταγγέλθηκαν από το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Αστυνομία.

Παράλληλα, έγινε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα μεταλλεία.

Οι καταγγελίες έρχονται ως συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Χονδρό Δένδρο την Κυριακή, στη διάρκεια παράλληλων κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν από εργαζόμενους στα μεταλλεία και αντιδρώντων στην επένδυση.

Οι καταγγελλόμενες ζημιές σε οχήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, στην Ιερισσό, από άτομα που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλίων. Μικρή ομάδα διαδηλωτών φέρεται ότι έσπασαν το παρμπρίζ αγροτικού Ι.Χ. κι αναποδογύρισαν ένα ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητο, που -όπως και το αγροτικό- φέρεται ότι ανήκει σε μεταλλωρύχο.

Επιπλέον, τα ξημερώματα, μεταλλωρύχος κατήγγειλε ότι ενώ κατευθυνόταν με Ι.Χ. φορτηγό στη δουλειά του, προπηλακίστηκε από άγνωστους στην περιοχή του λιμανιού της Ιερισσού. Οι άγνωστοι, κατά τον καταγγέλλοντα, έριξαν αντικείμενα στο όχημά του προκαλώντας μικροφθορές σε αυτό.